Δεν θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΑΡΤΗΣΣε ειδική συνεδρίασή της, στις 12 Μαΐου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού της Αθήνας (ΟΡΣΑ) συζήτησε και έλαβε απόφαση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Ελευσίνας. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν 5 σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στο χρονικό διάστημα της πενταετίας 2009 – 2013.

Η απόφαση αυτή διαφοροποιείται από τις σχετικές αποφάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιέχει δυσμενείς αλλά και ευμενείς ρυθμίσεις για την πόλη. Κραυγαλέο παράδειγμα η δυσμενής ρύθμιση που αφορά  στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ: η απόφαση του ΟΡΣΑ προτείνει παράταση της προθεσμίας απομάκρυνσης της δραστηριότητας  σε χρόνο αόριστο επιτρέποντας μάλιστα και την επέκτασή της στο μεσοδιάστημα!

Η απόφαση εστάλη έγκαιρα για γνωμοδότηση σε 27 φορείς μεταξύ των οποίων και στον ενδιαφερόμενο για την τροποποίηση Δήμο Ελευσίνας. Στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούμε για τη γνωμοδότηση σας, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2508/97. Σας υπενθυμίζουμε ότι εάν δεν γνωμοδοτήσετε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας σύμφωνα με την πιο πάνω νομοθεσία η Υπηρεσία μας διατηρεί το δικαίωμα της προώθησης του θέματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θεσμοθέτησης της υπόψη τροποποίησης του ΓΠΣ. Παρακαλούμε όμως για την εμπρόθεσμη διατύπωση της άποψης σας, γιατί θεωρούμε τη συμμετοχή σας σημαντική στη λήψη της τελικής απόφασης.»

Κι ενώ εκπνέει η προβλεπόμενη δίμηνη προθεσμία, το θέμα δεν έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη ούτε της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ούτε του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας, ούτε της Επιτροπής Διαβούλευσης, ούτε του  Δημοτικού Συμβουλίου ενώ πάνω από  ενάμιση μήνα από την παραλαβή της, η απόφαση του ΟΡΣΑ,  δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου για ενημέρωση των πολιτών.

Η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS θεωρεί αδιανόητη και απαράδεκτη την στάση της Δημοτικής Αρχής και αναγκάζεται να δημοσιοποιήσει εκείνη σήμερα  την  απόφαση του ΟΡΣΑ!

Επίσης, με κατεπείγουσα επιστολή της προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητεί:

  1. Την άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ της 12ης Μαΐου, μαζί με όλα τα συνοδευτικά της έγγραφα καθώς και την από 6/3/2014 αιτιολογική έκθεση που υπέβαλε ο Δήμος στον ΟΡΣΑ.
  2. Την εμπρόθεσμη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας προκειμένου να εισηγηθούν ή να γνωμοδοτήσουν προς το Δημοτικό Συμβουλίου.
  3. Την εμπρόθεσμη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης γνωμοδότησης επί του σημαντικού αυτού θέματος.

Η απεμπόληση του δικαιώματος γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου επί ενός τόσο σοβαρού για το μέλλον της πόλης θέματος δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά χρονικά. Καλείται η Δημοτική Αρχή να επανορθώσει άμεσα και να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα ρυθμίσεις για  ένα βιώσιμο μέλλον στην πόλη μας.

Διαβάστε παρακάτω την Απόφαση του ΟΡΣΑ και την επιστολή στον Δήμαρχο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΣΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...