Τροποποίηση Γ.Π.Σ: άρον-άρον στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς διαβούλευση

ΟΡΣΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΧΑΡΤΗΣΑκριβώς στην εκπνοή της προθεσμίας,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας συγκαλείται την Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 8.30 μμ,  για να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης του Οργανισμού της Αθήνας  (ΟΡΣΑ) για την τροποποίηση του  Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ) στην Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας. Χρειάστηκε η κατεπείγουσα παρέμβαση της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS η οποία αποκάλυψε  το όλο θέμα και με  επιστολή της στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από την Δημοτική αρχή να επανορθώσει καθώς δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά χρονικά η απεμπόληση του δικαιώματος γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ζητώντας παράλληλα τα αυτονόητα:

  1. Την άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ της 12ης Μαΐου, μαζί με όλα τα συνοδευτικά της έγγραφα καθώς και την από 6/3/2014 αιτιολογική έκθεση που υπέβαλε ο Δήμος στον ΟΡΣΑ.
  2. Την εμπρόθεσμη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Ελευσίνας προκειμένου να εισηγηθούν ή να γνωμοδοτήσουν προς το Δημοτικό Συμβουλίου.
  3. Την εμπρόθεσμη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης γνωμοδότησης επί του σημαντικού αυτού θέματος.

Από τα ανωτέρω αυτονόητα η Δημοτική Αρχή προχώρησε μόνο στην σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου παραμελώντας το κομμάτι της  διαβούλευσης με τους φορείς και τους πολίτες. Θα είμαστε εκεί.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

photo2

Παραμένει «ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΗ» η Πλατεία Ηρώων!

Με πολιτική απόφαση έσπευσαν άρον – άρον οι Δημοτικοί μας άρχοντες, να σκεπάσουν το όρυγμα που είχε αρχίσει να διανοίγεται για την υπογειοποίηση των εναέριων ...

photo1 800x533 1

ΤΙΤΑΝ: νέος γύρος στρεβλής ανάπτυξης;

Το 2010 με πομπώδη τρόπο η εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ εξήγγειλε σειρά μεγάλων έργων ανάπλασης των χώρων των εγκαταστάσεών της στην Ελευσίνα με στόχο την «περαιτέρω ...