Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα ΕΛΠΕ

foto1Για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο εκδηλώνεται Εισαγγελική παρέμβαση για τις δυσλειτουργίες και τα ατυχήματα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.  Σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσαν στην Βουλή οι Βουλευτές κ.κ Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης με θέμα «Συνεχή ατυχήματα στα ΕΛΠΕ», ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 163985/07-05-2014 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην εν λόγω Εισαγγελία, με αφορμή το από 24-04-2014 δημοσίευμα της «Εφημερίδος Συντακτών» με τίτλο «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ», στο οποίο συσχετίσθηκαν και το από 14-04-2014 δημοσίευμα της εφημερίδος «ΑΥΓΗ» και το από 23-04-2014 δημοσίευμα της «Εφημερίδος Συντακτών», σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ ΓΠ 2014/42 ποινική δικογραφία κατά παντός υπευθύνου. Την 06-05-2014 η ως άνω δικογραφία χρεώθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, ο οποίος την διαβίβασε αυθημερόν στην Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.»

Αφορμή και τις δύο φορές (12/2/14 και 6/5/14) για την εκδήλωση της Εισαγγελικής παρέμβασης ήταν δημοσιεύματα τόσο για το θέμα της παραμόρφωσης του αντιδραστήρα R3 της νέας μονάδας Νο 32 ( FLEXYCOKER) , όσο και (πρόσφατα) για την πυρκαγιά στην δεξαμενή Νο 20 του διυλιστηρίου ξημερώματα Μ. Παρασκευής 18/4/2014. Δεν έγινε γνωστό αν στο πεδίο της Εισαγγελικής παρέμβασης εντάσσεται και η διερεύνηση του οξύτατου ρυπαντικού επεισοδίου που έγινε το βράδυ της  Μ. Πέμπτης.

Επισημαίνεται ότι είχαν προηγηθεί των δημοσιευμάτων των ανωτέρω εφημερίδων, και τις δύο φορές, αναρτήσεις στην ιστοσελίδα ECOELEUSIS.

171Είναι γεγονός ότι η Εισαγγελική παρέμβαση δεν προκαλείται από καταγγελίες των αιρετών θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής αλλά από δημοσιεύματα εφημερίδων. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Μάνδρας δεν έχει ακόμα αντιδράσει για τα συμβάντα… Επίσης, τόσο ο Δήμαρχος Ελευσίνας όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής παρέμειναν άλαλοι για το θέμα μέχρι τις 24/4 οπότε και υποχρεώθηκαν να πάρουν θέση απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Συντάκτη της εφημερίδας Τάσου Σαραντή: ο Δήμαρχος Ελευσίνας εμφανίζεται να δηλώνει ότι αγνοεί το ρυπαντικό επεισόδιο της Μ. Πέμπτης ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δήμου έχει την εντύπωση ότι τα γεγονότα διαδραματίστηκαν στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου! Τέλος, ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας εξέδωσε 5 ημέρες μετά την ενημέρωση που της παρείχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας κ. Δελογιάννης ότι «το συμβάν ήταν σοβαρό, αλλά λόγω της άμεσης επέμβασης της ομάδας πυροπροστασίας της εγκατάστασης και της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά κατασβέστηκε έγκαιρα»! Ήδη, για το περιστατικό της πυρκαγιάς της δεξαμενής διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική με την συνδρομή διορισθέντα πραγματογνώμονα.

Επιπλέον, για τα δύο συμβάντα του Φεβρουαρίου και του Απριλίου έχουν κατατεθεί αντίστοιχες μηνυτήριες αναφορές από την Δημοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ. Ελπίζουμε η εισαγγελική διερεύνηση του θέματος να προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα και να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματά της.

Διαβάστε όλες τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το θέμα:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  23.04.2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 23.04.2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 24.04.2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25.04.2014

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 02.05.2014

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...

Oxi Limani 01

LNG στον ΚΡΟΝΟ: Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου!

To μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΕ – ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της ΔΕΣΦΑ από την  Ρεβυθούσα – μέσω πορθμειακής  γραμμής μεταφοράς βυτιοφόρων ...