Όταν η διοίκηση των ΕΛΠΕ χάνει την ψυχραιμία της…

DSCN67621 Συντάραξε την ηγετική πυραμίδα της εταιρείας η πρόσφατη  επιστολή προς το  ECOELEUSIS εργαζόμενου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.  Υπενθυμίζουμε ότι με επιστολή του ο εργαζόμενος έθιγε συγκεκριμένα τεχνικά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας του εξοπλισμού του διυλιστηρίου.

Αντί η διοίκηση της εταιρείας να προβληματιστεί για την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα των εσωτερικών της διαδικασιών που δεν εμπνέουν αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους εργαζόμενους και τους οδηγούν σε δημόσιες καταγγελίες  για τις σοβαρές ελλείψεις στο διυλιστήριο,  που μπορούν να αποβούν μοιραίες, αντί να απολογηθεί για τα συνεχή συμβάντα (δείτε  ΕΔΩ μια καταγραφή)  στο διυλιστήριο που έστειλαν εργαζόμενους ακόμη και στο νοσοκομείο, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του εργαζόμενου που τόλμησε να δημοσιοποιήσει τεκμηριωμένα τις σοβαρότατες αμέλειες της διοίκησης των ΕΛΠΕ σε ότι αφορά τα κυκλώματα (αγωγοί) διακίνησης  προϊόντων στο διυλιστήριο.

Ακριβώς ένα μήνα μετά την δημοσίευση στο ΕCOELEUSIS της επιστολής (διαβάστε την ΕΔΩ) του εργαζόμενου,  η υπό τον κ. Ρούτση Γενική Διεύθυνση Διυλιστηρίων του Νότου, σε κατάσταση πανικού, μέσω email, απέστειλε ανακοίνωσή της προς όλους τους εργαζόμενους με την οποία συνομωσιολογεί ασύστολα σε βάρος του καταγγέλοντα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του καταλογίζει:  «νοσηρή εμπάθεια», «έφεση στη λασπολογία»,  «χωρίς φραγμούς πρόθεση να προκαλέσει ζημιά στην εταιρεία και τους συναδέλφους του», «συναλλαγή με κινήσεις και επιτροπές που έχουν σαν αποκλειστικό στόχο τους, όπως δηλώνουν οι ίδιες, το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Ελευσίνας», «πρόθεση να προκληθεί ζημιά στο διυλιστήριο», «εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων» και «ενέργειες που έπληξαν την φήμη της εταιρείας και οδήγησαν σε εσπευσμένο σταμάτημα της  Ελευσίνας»! Απολαύστε ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας  (οι επισημάνσεις δικές μας) που μας απέστειλαν για δημοσίευση αρκετοί εργαζόμενοι περιφρονώντας το κλίμα εκφοβισμού που επιχείρησε να επιβάλλει η Διοίκηση της εταιρείας.

Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση της εταιρείας αποσκοπεί στην «πάταξη του φαινομένου των διαρροών».  Ενοχλήθηκε που ειδοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες και εμπλεκόμενες αρχές να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα.  Ταυτόχρονα η ανακοίνωση αποτελεί  χοντροκομμένη προειδοποίηση προς  κάθε εργαζόμενο που θα τολμήσει να διαρρεύσει  γεγονότα και συμβάντα στην κοινή γνώμη είτε μέσω του ECOELEUSIS είτε άλλως πως… Πλανάται πλάνην οικτράν αν νομίζει ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν παύσει να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους,  τις συνθήκες εργασίας τους και το περιβάλλον. Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ εκτός από  την ψυχραιμία της  απώλεσε κάθε ίχνος σοβαρότητας. Τις δικές της «αλήθειες» στα υποτιθέμενα «ψέματα» της καταγγελίας οφείλει να τις καταθέσει στις ελεγκτικές αρχές.

Η κατακλείδα της ανακοίνωσης της εταιρείας ομολογεί τα …πάντα όλα: αν δεν είχε καταγγελθεί στις ελεγκτικές αρχές από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και  εργαζόμενους στο διυλιστήριο η παραμόρφωση του αντιδραστήρα και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το όλο θέμα, το διυλιστήριο θα συνέχιζε έως σήμερα την  λειτουργία χωρίς την αποκατάσταση των βλαβών!

Όσο οι σειρήνες του διυλιστηρίου θα ηχούν στην πόλη εμείς θα είμαστε επί ποδός. Γινόμαστε δέκτες της αγωνίας πολλών εργαζομένων. Τα ΕΛΠΕ θα είναι στο μικροσκόπιο μας, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα που προκαλεί βλάβες στο περιβάλλον και εγκυμονεί κινδύνους  για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...

Oxi Limani 01

LNG στον ΚΡΟΝΟ: Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου!

To μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΕ – ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της ΔΕΣΦΑ από την  Ρεβυθούσα – μέσω πορθμειακής  γραμμής μεταφοράς βυτιοφόρων ...