Η παραμόρφωση του αντιδραστήρα έφερε διακοπή λειτουργίας στο διυλιστήριο από την Τρίτη 4 Μαρτίου

DSCF2368Τελικά η παραμόρφωση του αντιδραστήρα R-003 της μονάδας 32 (Flexicoker) του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, παρά τις αρχικές καθησυχαστικές ανακοινώσεις τις εταιρείας,  κρίθηκε αρκούντως σοβαρή, ώστε να διακοπεί από την Τετάρτη 4 Μαρτίου η λειτουργία της για «επιδιόρθωση των βλαβών»

Μόλις έξι (6) ημέρες  μετά την αρχική (6/2) καθησυχαστική ανακοίνωση της εταιρείας και λίγες ώρες μετά την Εισαγγελική παραγγελία για το θέμα, η διοίκηση των ΕΛΠΕ αναγκάστηκε να παραδεχτεί το πρόβλημα και να ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας  -δήθεν για προληπτικούς λόγους- χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Η πορεία «αριστοποίησης» του «υπερσύγχρονου» διυλιστηρίου συνεχίζεται …ακάθεκτη με δεύτερη διακοπή λειτουργίας μέσα σε ένα χρόνο της μονάδας 32 (Flexicoker) με σκοπό  την επισκευή της πυρίμαχης επένδυσης του αντιδραστήρα της. Διακοπή λειτουργίας και στην μονάδα 34 (Hydrocracker) για την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης του «ψόφιου» – όπως έχουν ενημερώσει το Σωματείο – καταλύτη. Κάτω το Flexicoker, κάτω ο Ηydrocraker  και όποιες άλλες μονάδες συμπαρασύρονται! Η διακοπή λειτουργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, όπως διαρρέεται, θα διαρκέσει για τουλάχιστον ενάμιση μήνα.

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...

Oxi Limani 01

LNG στον ΚΡΟΝΟ: Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου!

To μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΕ – ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της ΔΕΣΦΑ από την  Ρεβυθούσα – μέσω πορθμειακής  γραμμής μεταφοράς βυτιοφόρων ...