Κυριακή πρωί …πάμε Βουρκάρι!

Παρατήρηση πουλιών στο Βουρκάρι. (Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ώρα 10 π.μ)

ΜΕΓΑΡΩΝΟ Συντονιστικός Φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μεγάρων διοργανώνουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, στα πλαίσια του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, δράση παρατήρησης και ενημέρωσης στο Βουρκάρι με την αρωγή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σε όργανα παρατήρησης (τηλεσκόπιο και κυάλια).

Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσετε ένα κυριακάτικο πρωϊνό στο Βουρκάρι, παρατηρώντας μαζί μας τα υπέροχα πτηνά που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στον υγροβιότοπο των Μεγάρων.

ECOELEUSIS: Με σπάνια συνέπεια κι αθόρυβη δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, ο Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου, φέρνει αποτελέσματα. Η δράση δείχνει την ανωτερότητά της και καλά κάνει: δεν έχει χορηγό!

_______________________________

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΜΕΓΑΡΩΝ:

011) ΜΕΣΩ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Π.Ε.Ο.Α.Κ.)
Κατευθυνόμαστε από Αθήνα προς Κόρινθο. Αφού περάσουμε τη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) κι ενώ βρισκόμαστε επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ. με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα στρίβουμε αριστερά στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση που συναντάμε ( έχει ταμπέλες προς Σαλαμίνα, Πέραμα, Αγία Τριάδα). Και πάλι στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση  στρίβουμε δεξιά (ταμπέλες προς Αγία Τριάδα, Ήρεμο Κύμα, Αρμύρες). Ευθεία ο δρόμος μας οδηγεί προς την θάλασσα ( Βουρκάρι).  Οδηγώντας παραλιακά σε λίγο βλέπουμε  μπροστά μας το Τείχος της Αγίας Τριάδας που αποτελεί και το σημείο συνάντησής μας.

 

2) ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.)

Κατευθυνόμαστε από Αθήνα προς Κόρινθο. Αφού περάσουμε τα διόδια Ελευσίνας βγαίνουμε στην τρίτη έξοδο μετά τα διόδια όπου η ταμπέλα αναγράφει «Έξοδος για Πάχη & Μέγαρα». Στρίβουμε αριστερά προς Πάχη. Διασχίζουμε το ψαροχώρι της έχοντας τη θάλασσα δεξιά μας. Βγαίνοντας από το χωριουδάκι ο δρόμος γίνεται ελαφρά ανηφορικός.  Μετά την ανηφόρα έχουμε πλέον το στρατιωτικό αεροδρόμιο στα αριστερά μας. Στο τέλος του δρόμου συναντάμε τον υγροβιότοπο (Βουρκάρι). Στρίβουμε  δεξιά και οδηγούμε μέχρι να συναντήσουμε  μπροστά μας το Τείχος της Αγίας Τριάδας που αποτελεί και το σημείο συνάντησής μας.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6977019854 (Τάσος)
6945665876 (Στέργιος)
6944411093 (Δημήτρης)

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG 1

Υπάρχει λόγος σοβαρός…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ Γιατί ο ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας) εμμένει στο επαίσχυντο μνημόνιο συνεργασίας  με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου); Γιατί επιλέχθηκε πάλι ...

Oxi Limani 01

LNG στον ΚΡΟΝΟ: Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου!

To μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΕ – ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της ΔΕΣΦΑ από την  Ρεβυθούσα – μέσω πορθμειακής  γραμμής μεταφοράς βυτιοφόρων ...