ΚΔΑΥ Ελευσίνας: δεν σας δίνουμε στοιχεία…

PA140526_διορθωμενοΑπό το 2009 που ιδρύθηκε έως σήμερα, το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) που αποτελεί  ιδιοκτησία της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) και  εδρεύει στην Βιομηχανική Περιοχή της Ελευσίνας, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του όσο και για τα περιβαλλοντικά του αποτελέσματα.

Από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου οι δύο συνεργαζόμενες κινήσεις  ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία Συνεννόησης για την Διαχείριση των Απορριμμάτων) και ΕCOELEUSIS, απευθύνθηκαν στην Διοίκησή του με συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούσαν  στην εμπλοκή της ΕΕΑΑ στην μεταφόρτωση απορριμμάτων της  Μυκόνου στην Ελευσίνα και στον  τρόπο λειτουργίας του ΚΔΑΥ Ελευσίνας. Επιπλέον, ζητήθηκε άδεια για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ Ελευσίνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ ενώ η άδεια επίσκεψης στο ΚΔΑΥ Ελευσίνας έγινε με καθυστέρηση 2 μηνών!

Κατά την συνάντηση (4 Ιουλίου), ύστερα από διαλογική συζήτηση, μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε και  γραπτώς τα αιτήματά μας για την παροχή στοιχείων και πληροφοριών που σχετίζονται με την λειτουργία και τις δραστηριότητες του ΚΔΑΥ, ώστε να μας χορηγηθούν γραπτώς τα στοιχεία.

Στις 22 Ιουλίου υποβάλλαμε γραπτώς,  ένα προς ένα, τα αιτήματά μας:

  1. Ονομαστικό κατάλογο των Δήμων, που έχουν συνάψει συμβάσεις με το ΣΣΕΔ – Ανακύκλωση, και εξυπηρετούνται σήμερα από  το ΚΔΑΥ Ελευσίνας.
  2. Τις ετήσιες ποσότητες (εισερχόμενα στο ΚΔΑΥ, καθαρά ανακυκλώσιμα, υπόλειμμα)  για τους εξυπηρετούμενους Δήμους και  ιδιαίτερα για το Δήμο Ελευσίνας, από την έναρξη της συνεργασίας τους με το ΚΔΑΥ  έως και το 2012.
  3. Τις οικονομικές ενισχύσεις της ΕΕΑΑ προς τους εξυπηρετούμενους Δήμους, ανά έτος εξυπηρέτησης  – για όσα έτη παρεχόταν η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης.
  4. Τον  εξοπλισμό (μπλε κάδοι, οχήματα κ.ά.), ανά εξυπηρετούμενο από το ΚΔΑΥ  Δήμο,  που έχει παραχωρήσει  η ΕΕΑΑ.
  5. Το ποσό του  ενοικίου που έχει καταβάλει  ανά έτος (από το 2009 έως και το 2013) το ΚΔΑΥ  στο Δήμο Ελευσίνας.
  6. Τα  ποσά για  Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους, ανά έτος, που έχει καταβάλει το ΚΔΑΥ στο Δήμο Ελευσίνας.

trash_mountainΈνα μήνα μετά, αντί στοιχείων, λάβαμε από την  ΕΕΑΑ την παρακάτω απάντηση που καθιστά βάσιμες όλες τις υποψίες μας για το αδιαφανές καθεστώς λειτουργίας της ΕΕΑΑ, τουλάχιστον  στην περίπτωση του ΚΔΑΥ Ελευσίνας. Θαυμάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«…Όπως μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε στη συνάντηση μας, πλήρη και αναλυτικά στοιχεία των έργων ανακύκλωσης υποβάλλονται στις αρμόδιες αρχές από τους οποίους μπορείτε να αναζητήσετε τυχόν επιπλέον πληροφορίες.

Ελπίζουμε να κατανοείτε ότι δεν είναι δυνατόν η ΕΕΑΑ μονομερώς να κοινοποιεί στοιχεία που αφορούν την υλοποίηση συμφωνιών με τους συνεργαζόμενους ΟΤΑ».

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

GE

Συνέντευξη στην ΕΡΤ OPEN για τους νέους ΧΥΤΥ και ΧΥΤΕΑ στη Μάνδρα

Η αυλή της Δυτικής Αττικής και του Θριάσιου είναι προ πολλού κορεσμένη παντοιοτρόπως. Το περιβόητο «not to my backyard» μόνο η Δυτική Αττική δικαιούται να ...

030

Η αυλή μας είναι προ πολλού κορεσμένη! – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής

Με πρωτοβουλία μας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση περιβαλλοντικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Αττική με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Γ. Βασιλείου για το ...