Eleusis, το νέο ελληνικό PC game!

[vsw id=”zGIVUoWLHRQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 Το  Εleusis είναι ένα πρώτου προσώπου τρισδιάστατο παιχνίδι περιπέτειας.  Λαμβάνει χώρα σε ένα φαινομενικά εγκαταλειμμένο χωριό στην Ελλάδα. Εκεί θα αναζητήσει καταφύγιο ο ήρωας του παιχνιδιού και θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια σειρά από ανεξήγητα και μυστηριώδη γεγονότα. Καθώς η πλοκή ξεδιπλώνεται βρίσκει τεκμήρια που υποδεικνύουν ότι το χωριό είναι το κέντρο ενός δόγματος που σκοπεύει να αναβιώσει μια σκοτεινή δύναμη μέσα από ένα αρχαίο τελετουργικό για να αποκτήσει τρομερή ισχύ. Ο ήρωας της ιστορίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να ξεκλειδώσει την κρυφή γνώση των αρχαίων μυστηρίων για να μπορέσει να λύσει τα μυστήρια ώστε να σταματήσει αυτούς που ετοιμάζονται να επικαλεστούν την φοβερή αυτή δύναμη που θα φέρει την καταστροφή. Το παιχνίδι χαρίζει πολλές ώρες με εξερευνήσεις. Οι γρίφοι του βασίζονται σε αυθεντικά κείμενα της Ελληνικής Μυθολογίας και των Αρχαίων Ελληνικών επιτευγμάτων.

Eleusis_Header_7a52ccd67e408874adcf464a9a170b4aΔημιουργοί του παιχνιδιού είναι οι Γιώργος  Φασούλας, Θέμης Πολυχρονάκης  και  Ιάσονας  Ζότος  (ομάδα παραγωγής  «Nocturnal Games»). Δυνατότερο σημείο του παιχνιδιού είναι η φοβερή ατμόσφαιρα και τα γραφικά του ενώ συχνές είναι οι κριτικές αναφορές στο διαδίκτυο. Να μερικές ενδεικτικές που σχετίζονται με τον υπαινικτικό τίτλο Eleusis, παρότι οι σχεδιαστές του, όπως λένε, δεν είχαν κάποιον συγκεκριμένο τόπο κατά νου:

«Η ελληνικότητα της ιστορίας αφορά κάποια ονόματα, στοιχεία μηχανικής και πληροφορίες για τα Ελευσίνια Μυστήρια και παίζει διακοσμητικό παρά ουσιαστικό ρόλο». (Γιάννης Παπαδόπουλος – www.enternity.gr)

«Το πρώτο που σίγουρα χρήζει διερεύνησης – διευκρίνισης, είναι η ονομασία του παιχνιδιού. Ως γνωστόν, «Ελευσίς» είναι η αρχαιοελληνική ονομασία του προαστίου των Αθηνών, της Ελευσίνας. Με δεδομένο ότι τα πασίγνωστα μυστήρια που λαμβάνανε χώρα κατά την αρχαιότητα στην εν λόγω περιοχή, αποτελούν βασικό μέρος της υπόθεσής του, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι πρόκειται για την απόδοση της εν λόγω ονομασίας στην αγγλική γλώσσα. Ομόηχη λέξη όμως αποτελεί -στα ελληνικά- και η «έλευσις», ο ερχομός δηλαδή κάποιου προσώπου, γεγονότος κτλ. Ακριβώς επειδή η εξέλιξη της ιστορίας φέρει σαφείς συσχετισμούς και με αυτή την έννοια, το λογοπαίγνιο που προφανώς σκέφτηκαν οι δημιουργοί του τίτλου κρίνεται απολύτως εύστοχο και δικαιολογείται πλήρως από τα γεγονότα».  (Μάνος Καρκαλέμης-www.ragequit.gr)

«Το άλλο κομμάτι του Eleusis και μεγαλύτερο ατού της υπόθεσης είναι το…ελληνικό! Μιλάμε ασφαλώς για το μέρος που διαδραματίζεται η ιστορία και ο τρόπος που έχει αποδοθεί αλλά και για το ότι βασίζεται στην αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία. Μάλιστα, το έργο της Nocturnal Works αξιοποιεί ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες και μυστικιστικές πτυχές της ιστορίας μας και παρόλο που μπορεί να μην εμβαθύνει ιδιαίτερα, καταφέρνει να χωρέσει αρκετά στοιχεία με τρόπο που δε γίνεται «δασκαλίστικος» αλλά εναρμονίζεται με την ατμόσφαιρα μυστηρίου που αποπνέει. ( Γρηγόρης Βούλγαρης – www.gameworld.gr)

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του παιχνιδιού:  www.eleusisgame.com για να πληροφορηθείτε περισσότερα και να  δείτε το trailer  του παιχνιδιού.

Διαβάστε κριτικές:

http://www.gameworld.gr/reviews/item/12919-eleusis-pc-review

http://ragequit.gr/reviews/item/eleusis-pc-review

http://www.enternity.gr/Article/Eleusis/20135.html

Η ομάδα Nocturnal Works μιλάει για το Εleusis:

http://www.gameworld.gr/interviews/item/12898

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

mrson front1

Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ του MR.SON! Hip Hop ξέσπασμα για τη πόλη που αγάπησε κι έχει πολλά να δώσει…

  Ακούστε την ΕΛΕΥΣΙΝΑ του ΜR. SON στίχοι:Mr.SON & HIGH FEVER ερμηνεία:Mr.SON,HIGH FEVER & IDRA KANYE παραγωγή:Mr.SON   [ Aπό το ΗΙPHOP.GR] O Mr.SON a.k.a ...

Robert Abbott foto e1452197157131

Ας παίξουμε …Eleusis!

Ο Robbert Abbot επινόησε το 1956 το παιχνίδι καρτών που φέρει την ονομασία Eleusis. Τα Μυστήρια της Ελευσίνας έχουν εμπνεύσει γυναίκες και  άνδρες κατά το ...