Η εκτυφλωτική «δάδα» δεν ήταν του Οδυσσέα, αλλά των ΕΛΠΕ! (βίντεο)

[vsw id=”jxrvPOXfTTY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Τεράστιες  φλόγες εκτινάχτηκαν  από  τους  δύο  πυρσούς   του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, χθες Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Σύννεφα μαύρου καπνού έβγαιναν από τους πυρσούς στα μεσοδιαστήματα των διαδοχικών αναπηδήσεων της φλόγας.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε για περίπου πενήντα λεπτά. Επακολούθησε πολύ έντονη εκπομπή καυσαερίων από τις καμινάδες του διυλιστηρίου (κυρίως από την κοινή καμινάδα των ατμολεβήτων αλλά και του Hydrοcraker), ενώ η   κατάσταση «ομαλοποιήθηκε» μία ώρα   μετά   τα   μεσάνυχτα!

Η  «φεγγοβόληση» της  πόλης  άγγιξε κυριολεκτικά την Ακρόπολη της Ελευσίνας.

Το επεισόδιο, που έγινε αισθητό σε όλη την πόλη, αποδίδεται σε άλλη μια «πτώση» της μονάδας 32 (Flexycoker).

Στο Παλαιό Ελαιουργείο, εξερχόμενοι της παράστασης των Αισχυλείων (το σατυρικό δράμα «Κύκλωψ» του Ευριπίδη), έκπληκτοι οι θεατές, αντίκρισαν το θέαμα. Η εκτυφλωτική δάδα δεν ήταν του Οδυσσέα, αλλά των ΕΛΠΕ! Δεν τύφλωνε τον Κύκλωπα Πολύφημο, αλλά τον Θριάσιο ουρανό… Ήταν μια ακόμη προσφορά του  μεγάλου  χορηγού  των Αισχυλείων.

Το  χθεσινό  ρυπαντικό  επεισόδιο  ήταν το  κορυφαίο  μιας  σειράς ρυπαντικών επεισοδίων του Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι στις 17/8 συνέβη ατύχημα (ίσως το σοβαρότερο) για το οποίο καμία ανακοίνωση της εταιρείας δεν έχει εκδοθεί, ενώ αποσιωπήθηκε από τις Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας. Εντέχνως η  Διοίκηση των ΕΛΠΕ  κρύβει την διάχυτη ανησυχία της για την «απρόβλεπτη» πορεία του διυλιστηρίου και περί άλλων τυρβάζει:

«…η συνεισφορά του διυλιστηρίου Ελευσίνας ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου λόγω της διαδικασίας αριστοποίησης με προσωρινά σταματήματα των νέων μονάδων, οι οποίες είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία» διαβεβαίωνε το επενδυτικό κοινό, τέλος Μαΐου, ο Δ/νων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος, ενώ μόλις πρόσφατα (29/8), κατά την παρουσίαση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων του Β’ τριμήνου του 2013, τα ΕΛΠΕ δήλωναν ανερυθίαστα: «οι κύριες μονάδες μετατροπής λειτούργησαν σε επίπεδα που προσέγγισαν ή ξεπέρασαν τον αρχικό σχεδιασμό και τις προδιαγραφές τους» με τον Δ/ντα Σύμβουλο να υπογραμμίζει ότι «το νέο διυλιστήριο Ελευσίνας αυξάνει σταθερά την παραγωγή και τις επιδόσεις του», προφανώς όχι τις περιβαλλοντικές.

Αναμένεται «οργίλη» ανακοίνωση του Δημάρχου συνοδευμένη από καταγέλαστες «προειδοποιήσεις» και «απειλές», …«φρενήρεις» επισκέψεις του Δημαρχιακού 4×4 στο Control Panel του διυλιστηρίου με τον Δημοτικό φωτογράφο παραμάσχαλα, Δελτίο Τύπου μόνο για ανάρτηση στο site του Δήμου με το οποίο θα αναμεταδίδονται οι θέσεις των ΕΛΠΕ, κλήση του τοπικού Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να υποβάλει ερώτηση στην Βουλή, λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου -κατά πλειοψηφία- για προσεχή κινητοποίηση, δήλωση του «Ενωτικού Συνδυασμού» περί συμμετοχής στην επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ έξω από το Παλαιό Ελαιουργείο, αποδοχή δωρεάς από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της ετήσιας επιχορήγησης (Πολιτιστικής Χορηγίας) των ΕΛΠΕ στον Δήμο!

Όχι,  δεν είχε η πόλη φωταψίες!  Είχαν τα ΕΛΠΕ ρυπαντικό επεισόδιο κ.κ επί-χορηγούμενοι!

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

elpe oi fotapsies ston aspropyrg

ΕΛΠΕ: οι «φωταψίες» στον Ασπρόπυργο συνεχίζονται..

Οι «φωταψίες» στα ΕΛΠΕ συνεχίζονται και σήμερα στον Ασπρόπυργο. Φαίνεται πως η  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν τους επιτρέπει να ανακοινώσουν τίποτα για τα συμβάντα. Ούτε ...

elpe fotapsies apo ton pyrso kai

ΕΛΠΕ: «ΦΩΤΑΨΙΕΣ» από τον ΠΥΡΣΟ και ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΝΟΥ στον Ασπρόπυργο!

  Η χθεσινή δυσλειτουργία στην Μονάδα Υδρογονοαποθείωσης της Νάφθας (U-9200) έφερε την εκπομπή εκατοντάδων κυβικών καπνού στην ατμόσφαιρα ενώ οι πύρινες γλώσσες του Πυρσού «φωταγώγησαν» ...