Όχι στο θάψιμο της Ιεράς Οδού!

Τελευταία ενημέρωση (9 Ιουλίου 2013)

Με χθεσινή ΟΜΟΦΩΝΗ  απόφασή του (8 Ιουλίου 2013), το Δημοτικό Συμβούλιου Χαϊδαρίου, αποφάσισε την άσκηση Αίτησης Ακυρώσως κατά των 2 Υπουργικών Αποφάσεων που οδηγούν σε κατάχωση το τμήμα της Ιεράς Οδού που αποκαλύφθηκε στον Σκαραμαγκά. Επιπλέον, ζητείται ο χαρακτηρισμός του μνημείου ως αρχαιολογικός χώρος.

Αρχική δημοσίευση

2013 06 09 (41)Σε μια πρώτη εκδήλωση Διαμαρτυρίας για τις 2 Υπουργικές Αποφάσεις που οδηγούν στην κατάχωση 300 μέτρων Ιεράς Οδού, πολίτες από το Χαϊδάρι, την Ελευσίνα και άλλες πόλεις της Δυτική Αττικής διαδήλωσαν, χθες Κυριακή 9 Ιουνίου, έξω από το Κέντρο Αναψυχής Copa Copana στον Σκαραμαγκά. Οι διοργανωτές ( οι Κινήσεις Πολιτών «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και ECOELEUSIS) επισήμαναν ότι το μνημείο παραμένει απροστάτευτο και ασυντήρητο καθώς ο ιδιώτης δηλώνει οικονομική αδυναμία για αυτό.

Τόνισαν, ότι η σκανδαλώδης απόφαση για κατάχωση χαρακτηρίζεται αορίστως ως «προσωρινή λύση» χωρίς όμως να τίθενται χρονικά όρια για την μόνιμη ανάδειξή της και χωρίς να γίνεται μνεία οποιασδήποτε ρητής απαγόρευση χρήσης του τμήματος της Αρχαίας Ιεράς Οδού για αλλότριους σκοπούς (π.χ ως χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών του Copa Copana).

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα της Ιεράς Οδού, συνολικού μήκους 290 μέτρων, αποκαλύφθηκε το 2006, στον Σκαραμαγκά. Η αποκάλυψη αυτού του τμήματος της Ιεράς Οδού ήταν αποτέλεσμα σωστικής ανασκαφής, δηλαδή μιας ανασκαφής που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την δημιουργία εγκαταστάσεων της εν λόγω επιχείρησης.

Το αίτημα της προστασίας, της συντήρησης, της ανάδειξης του μνημείου αλλά και της συνέχισης του ανασκαφικού έργου για την αποκάλυψη και άλλων τμημάτων της Ιεράς Οδού, θα μεταφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας σε κάθε αρμόδια αρχή.

 

 

 

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

photo2

Παραμένει «ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΗ» η Πλατεία Ηρώων!

Με πολιτική απόφαση έσπευσαν άρον – άρον οι Δημοτικοί μας άρχοντες, να σκεπάσουν το όρυγμα που είχε αρχίσει να διανοίγεται για την υπογειοποίηση των εναέριων ...

photo1 800x533 1

ΤΙΤΑΝ: νέος γύρος στρεβλής ανάπτυξης;

Το 2010 με πομπώδη τρόπο η εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ εξήγγειλε σειρά μεγάλων έργων ανάπλασης των χώρων των εγκαταστάσεών της στην Ελευσίνα με στόχο την «περαιτέρω ...