Εργατικό ατύχημα, δυσλειτουργίες στον Flexicoker και νέα ρυπαντικά επεισόδια (19.6.2013) στο διυλιστήριο.(video)

[vsw id=”e1GB9Sx3dvk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Νέο ατύχημα, ίσως το πιο σοβαρό από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, έλαβε χώρα, σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Ταυτόχρονα, οι συνεχείς «πτώσεις» αλλά και οι αποτυχημένες προσπάθειες «επανεκκίνησης» της στρατηγικού χαρακτήρα μονάδας No 32, γνωστής κι ως Flexicoker, απελευθέρωσαν πάλι χιλιάδες κυβ. μέτρα καυσαέρια στον αέρα μας.
Με κραυγαλέες εκπτώσεις στις λειτουργικές διαδικασίες Υγιεινής και Ασφάλειας, τα ΕΛΠΕ βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και της εγκατάστασης. Χωρίς κανένα πραγματικό αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα ΕΛΠΕ, περιφρονώντας για άλλη μια φορά τους κατοίκους, δεν αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον εκτεθειμένο στο ρυπαντικό τους φορτίο πληθυσμό! Οι κάτοικοι υποχρεούνται να ανέχονται ρυπαντικές καταστάσεις, για τις οποίες μάλλον δεν είναι εξοικειωμένοι…
To ατύχημα συνέβη κατά την διαδικασία δειγματοληψίας του υλικού «ζεστής» τροφοδοσίας της μονάδας Νο 32, γνωστής ως Flexicoker.

DSCF1446νΤο απόγευμα το site www.902.gr μετέδωσε:
«Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Όπως σημείωσε συνάδελφός του, ο 27χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στις νέες μονάδες της Ελευσίνας, όταν μέσα από μια βάνα (αποστραγγιστικό) βγήκε με πίεση πίσσα (καυτό προϊόν) και τον περιέλουσε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Παρότι φορούσε προσωπίδες και γάντια, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να τον προστατεύσουν. Ο εργαζόμενος θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 2 μέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ώστε να καθαριστούν τα τραύματα και στη συνέχεια θα γίνει εκτίμηση του βαθμού των εγκαυμάτων.Την ανάγκη να υπάρχουν ειδικά εργαλεία για να γίνει απόφραξη γραμμής από την πίσσα ή από άλλο προϊόν, όπως και την ανάγκη για συνολικότερα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, υπογραμμίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα τη μεγάλη εντατικοποίηση και τις πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, εργαζόμενος σε εργολάβο, υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πόδι ύστερα από έκρηξη σε αγωγό της μονάδας Νο 32. Ο εργαζόμενος οδηγήθηκε στο Λάτσειο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο το γεγονός αποσιωπήθηκε.
Μόλις τη Δευτέρα, η Κίνηση Πολιτών Ecoeleusis, επεσήμαινε πως πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, οι οποίοι υποχρεώνονται σε εξευτελιστικά εξαντλητικά 12-ωρα, και πως οι αντιδράσεις εκδηλώνονται πλέον και επίσημα, από το Σωματείο τους, το οποίο πρόσφατα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αφήνει αιχμές ακόμα και για τα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας.
4 μόλις μήνες μετά το σταμάτημα λειτουργίας της «στρατηγικού χαρακτήρα» μονάδας Flexicoker, το διυλιστήριο αδυνατεί να επανεκκινήσει την μονάδα με ασφάλεια και χωρίς δυσλειτουργίες.

DSCF1447νDSCF1463νDSCF1497ν

 

 

 

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...