Ο τόπος μας είναι κλειστός…

googleΣτις 13/2/2013, την επομένη της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ρυπογόνου λειτουργίας των ΕΛΠΕ, εξεδόθη από τον Δήμο το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Σήμερα Τετάρτη 13/2/2013 και από ώρα 14:00 μέχρι 14:20 εμφανίστηκε οσμή πετρελαιοειδών στην περιοχή της Παραλίας Ελευσίνας, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων της περιοχής αλλά και διαπίστωση του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου. Η οσμή πιστοποιήθηκε και από τις αυξημένες συγκεντρώσεις μη μεθανιούχων υδρογονανθράκων, που μετρήθηκαν από το δημοτικό σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης (0,72 ppm στις 14:10 και 0,40 ppm στις 14:20).  Οι συγκεντρώσεις στη συνέχεια μειώθηκαν σε συνήθη επίπεδα και έπαψε να υπάρχει η οσμή. Ο άνεμος από ώρα 11:50 π.μ. και 14:30 ήταν ανατολικός. Από το στοιχείο αυτό συνάγεται ότι η οσμή δεν οφειλόταν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ελευσίνας των ΕΛ.ΠΕ».

Το Δελτίο Τύπου χωρίς να μας πληροφορεί – ως όφειλε – από που προέρχονταν οι οσμές, μας πληροφορεί  – ως μη όφειλε – από που… δεν προέρχονταν!

Αργά το βράδυ, η επίσημη ανακοίνωση του, του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έβαζε τα πράγματα στην θέση τους:

«Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου. Στην εν λόγω περιοχή έσπευσε προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για ρύπανση έμπροσθεν της εκβολής του ρέματος «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και της εκβολής του καταρράκτη εξόδου όμβριων υδάτων εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου συνολικής έκτασης περίπου 30 τ.μ. αποτελούμενη από διάσπαρτα μαύρα πετρελαιοειδή εντός φράγματος που είχε τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και εκτός φράγματος από διάσπαρτους αυτοδιαλυόμενους ιριδισμούς συνολικής έκτασης 150 τ.μ. περίπου. Εργασίες απορρύπανσης εκτελούνται από συνεργείο των ΕΛ.ΠΕ. ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση ελήφθησαν δείγματα προκειμένου εντοπισθεί ο υπαίτιος.»

Ως γνωστόν το ρέμα του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στα ανατολικά μας, όπως και τα ΕΛΠΕ του Ασπροπύργου. Δεν υπήρξε καμία διόρθωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να απενοχοποιήσει τα ΕΛΠΕ.  Όπως έλεγε ο Σεφέρης: 

Ο τόπος μας είναι κλειστός

τον κλείνουν οι δύο μαύρες

Συμπληγάδες

Γνωριζόμαστε καλά. Και με τα ΕΛΠΕ και με την Δημοτική Αρχή!..

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...