Σχεδία: αθόρυβη κοινωνική διαπολιτισμική δράση στην Ελευσίνα

Στην καρδιά του προβλήματος: Διαπολιστισμικά πιλοτικά προγράμματα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων μέσα από την τέχνη. Με κορυφαία εμψυχώτρια την Αναστασία Χατζηστεφάνου – Βαφέα, Διευθύντρια Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία».

 ΣΧΕΔΙΑ: προώθηση της τέχνης ως μέσου κοινωνικής παρέμβασης.

ΣΧΕΔΙΑ: προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και διακρίσεων μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.

drasΣΧΕΔΙΑ: προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά περιγράφονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στον νόμο 2101/92 του Ελληνικού κράτους που την επικύρωσε.

ΣΧΕΔΙΑ: Από το 1993 επιμόρφωση με καινοτόμες μεθόδους που αφορούν κυρίως στη χρήση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ως παιδαγωγικού εργαλείου για την καταπολέμηση των κάθε είδους διακρίσεων ή προκαταλήψεων στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΣΧΕΔΙΑ: Προώθηση της καλλιτεχνικής παιδείας μέσα από την παιδαγωγική έρευνα και τον καλλιτεχνικό πειραματισμό.

ΣΧΕΔΙΑ: Βελτίωση των συνθηκών ζωής περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων μέσα από τη στήριξη, ενθάρρυνση κι εκπαίδευση γονιών και παιδιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.,

ΣΧΕΔΙΑ: Μ.Κ.Ο. αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών, Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Μ.Κ.Ο. για την Παρακολούθηση της Εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Συντονίστρια του Ευρωπαικού δικτύου D.E.C.E.T. (Diversity in Early Childhood Education and Training), Μέλος του Ευρωπαικού δικτύου Eurochild.

ΣΧΕΔΙΑ: Από το 2002, στην καρδιά του προβλήματος, στους καταυλισμούς των σεισμοπλήκτων και στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Απασχόλησης στα Αλώνια:

  • Πρόγραμμα ELELE  : διάδοση καλών πρακτικών για την προώθηση του σεβασμού του ” Άλλου”.image.php
  • Πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ : διετές πρόγραμμα για την ενδυνάμωση και δικτύωση γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων (ανέργων, μεταναστριών, προσφύγων, γυναικών Ρομά, γυναικών με αναπηρία κ.ά.)  μέσα από την τέχνη.

Μάθετε περισσότερα για την ΣΧΕΔΙΑ στον ιστότοπό της ΕΔΩ. Δείτε το εκαπιδευτικό υλικό και απολαύστε το Πανηγύρι της Περσεφόνης.

ΣΧΕΔΙΑ: Η αθόρυβη διαπολιτισμική κονωνική δράση της στο Δήμο Ελευσίνας προβλήθηκε  λιγότερο από ένα σακί πατάτες…

__________________________

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Εκδήλωση με θέμα:  «Η προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 7.00μ.μ.,

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου  Ελευσίνας

[Διεύθυνση: Κίμωνος 11 και Παγκάλου (ισόγειο),  Ελευσίνα, τηλ. 210 5565614]

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία  του εορτασμού της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία», σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας,  στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης παιδιών  και οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελευσίνα, που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 ____________________________

Πρόγραμμα

7.00 – 7.15      Χαιρετισμοί

7.15 – 8.00        Εισηγήσεις

  • « Η προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Έλση Τσιαρπισνού – Ψυχολόγος,  π. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Συμμετοχής, Γενικής  Γραμματείας  Νέας Γενιάς, Υπουργείο Παιδείας.

  • «Ο ρόλος του ειδικού στη βοήθεια οικογενειών, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελευσίνας.

Θεοδώρα  Καππαή – Κοινωνική λειτουργός, Προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελευσίνας, , Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Υπεύθυνη του προγράμματος Συμβουλευτικής Γονέων, του Δήμου Ελευσίνας

  • «Ο ρόλος της εξωσχολικής απασχόλησης στην προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Αναστασία Χατζηστεφάνου – Βαφέα    –Διευθύντρια Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία»

8.00 -8.30        Συζήτηση

8.30 – 9.00   Κέρασμα με χειροποίητα γλυκίσματα από τα παιδιά του Διαπολιτισμικού Κέντρου Καλλιτεχνικής Απασχόλησης Δήμου Ελευσίνας

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

LNG Photo Edited1

ΚΡΟΝΟΣ: Δύο προτάσεις άμεσων ενεργειών- Δελτίο Τύπου των Κινήσεων Πολιτών

  Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την απόκρουση των σχεδίων τόσο του ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ...

320238461 880149756675812 605645291211298751 n

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στις προστατευτέες εκβολές του Σαρανταπόταμου και όπου γης..

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στις προστατευτέες εκβολές του Σαρανταπόταμου και όπου γης… Share this...FacebookPinterestTwitterLinkedin