Που ζούνε οι άνθρωποι(;)

zoume mazi 3 xxlΤη χρονική στιγμή που η Ελευσίνα λαμπαδιάζει από τις δυσλειτουργίες του νέου «υπερσύγχρονου διυλιστηρίου», που οι εκπομπές καπνού είναι καθημερινό φαινόμενο, που η δυσοσμία αερίου επισκέπτεται συχνότερα ακόμη και την Κεντρική Πλατεία της Μάνδρας, που τα εγκαίνια του «νέου υπερσύγχρονου διυλιστηρίου» αναβάλλονται για τρίτη φορά αφού «οι μονάδες δεν standar-ονται», που ο ήχος των συχνών συναγερμών ακούγεται στην οδό Αλκιβιάδου, τα ΕΛΠΕ, αντί να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, αντί να δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις, έκριναν σκόπιμο να υπενθυμίσουν στους κατοίκους το …άδολο  «χορηγικό» τους έργο.

Με το προπαγανδιστικό τους φυλλάδιο που διένειμαν, Νοέμβρη μήνα, ταχυδρομικά στην πόλη, υπενθύμισαν τις «δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» στις οποίες έχουν επιδοθεί από το 2007 (ένα χρόνο πριν τις αδειοδοτήσεις), έως σήμερα. Χορηγίες που ήταν μέρος του επενδυτικού προγράμματος για το νέο ρυπογόνο διυλιστήριο.

Δεν παραλείπουν μάλιστα -απολογιστικά- να ευχαριστήσουν όσους τοπικούς φορείς και συμπολίτες «τους» συνεργάστηκαν, ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην «κοινή προσπάθεια» και «σε δράσεις για την υλοποίηση του  οράματος», των ΕΛΠΕ. Μέσα σε αυτές τις «διαμορφωμένες, δυστυχώς, συνθήκες», υπενθυμίζουν: Ζούμε εδώ, μαζί! Το μήνυμα, διατυπωμένο με κομψό κι…ευγενικό τρόπο, πλην όμως σαφές: Σκάστε, λοιπόν, επιχορηγημένοι, οφείλετε να ανέχεστε τη ρύπανση, γιατί κι εμείς ζούμε εδώ, μαζί! Δεν είναι το τελευταίο ψέμα του προπαγανδιστικού μηχανισμού των ΕΛΠΕ. Είχε προηγηθεί το ψέμα της μείωσης των «τοπικών ρύπων» έως και 85%!

Με τις Δημοτικές αρχές της Ελευσίνας και της Μάνδρας πλήρως αφοσιωμένες  στη ζητιανιά λίγης … εταιρικής κοινωνική ευθύνης από τα ΕΛΠΕ, απομένει στους ίδιους τους πολίτες να υπενθυμίσουν στα ΕΛΠΕ ότι, εκτός του ότι δυσφημούν τις πόλεις μας, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, μεταφορικά και κυριολεκτικά:

 

Πρόεδρος:  Κομνηνός Χρήστος-Αλέξης, Κάτοικος Κηφισιάς

Διευθύνων Σύμβουλος: Κωστόπουλος Ιωάννης, Κάτοικος Παλαιού Ψυχικού

Βάρδας Θεόδωρος-Αχιλλέας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Κηφισιάς

Καλλιμόπουλος Γεώργιος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών

Αμαλλος Δημόκριτος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Φιλοθέης

Κατσιώτης  Αλέξανδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Κεφαλαρίου Κηφισιάς

Λάλας Δημήτριος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Νέου Ψυχικού

Λαχανάς Γεράσιμος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών

Σεργόπουλος Ιωάννης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Κάτοικος Αθηνών

Πανταλάκης Θεόδωρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας, Κάτοικος Εκάλης

Παντελιάς Σπυρίδων, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. – εκπρόσωπος των μετόχων της μειοψηφίας, Κάτοικος Πικερμίου

Λοιπά κορυφαία στελέχη:

Πανιτσίδης Χαράλαμπος, Γεν. Διευθυντής Διυλιστηρίων, Κάτοικος  Διονύσου.

Στράνης Άγγελος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων  ΕΛΠΕ, κάτοικος Φιλοθέης

Κόκκοτος Άγγελος, Γενικής Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου,  κάτοικος Γέρακα Αττικής

 

Ευτυχώς που δεν ζούμε μαζί, δυστυχώς που αναπνέουμε χώρια…

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...