Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς …Παγοδρόμιο;

DSCF0602Καθώς στις 28/12 εξέπνευσε η προθεσμία που είχε θέσει η Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής, χωρίς να προσκομισθούν οι άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας του άρθρου 13 της ΚΥΑ  Φ.3131/17/96 (ΦΕΚ 178/Β/12.3.1997) του Παγοδρόμιου και προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να αποφύγουν τα χειρότερα, αυθημερόν έλυσαν την λυόμενη κατασκευή κι ελευθέρωσαν τον χώρο στην θέση «Φονιάς»!

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΕCOELEUSIS  στις 19/12 προς την  Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής, την Λιμενική Αρχή και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ελευσίνας με την οποία ζητούσε την άμεση διενέργεια αυτοψίας, τη διακοπή εργασιών και την επιβολή προστίμων.

Στην συνέχεια η Λιμενική Αρχή διέταξε διακοπή εργασιών  και κάλεσε με την σειρά της για αυτοψία την Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής ενώ ενημέρωσε και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Στις 28 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία που ετέθη από την Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής χωρίς να  προσκομισθούν οι απαραίτητες άδειες.

Μπροστά στον κίνδυνο να προσαχθούν στον Εισαγγελέα και να τους  επιβληθούν κυρώσεις οι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης, στις 29/12, έλυσαν την λυόμενη κατασκευή και ελευθέρωσαν τον χώρο.

Από την όλη υπόθεση, τέσσερα  στοιχεία αξίζει να επισημάνουμε:

1)      Την ακατανόητη  στάση του ΟΛΕ να παραχωρήσει την χρήση του υπό ανάπλαση τμήματος της παραλίας σε υπαίθρια επαγγελματική δραστηριότητα ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών.

2)      Την   προσπάθεια  του ιδιώτη να εγκαταστήσει  την επαγγελματική του δραστηριότητα, παρακάμπτοντας  την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, που εν τέλει  τον οδήγησε σε οικονομική ζημιά.

3)      Την άψογη αυτή την φορά λειτουργία των εμπλεκόμενων κρατικών αρχών (εν προκειμένω το Λιμεναρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής) για τις οποίες στο παρελθόν είμαστε ιδιαίτερα επικριτικοί.

4)  Την αποτυχημένη προσπάθεια του Δήμου να αποκτήσει εύσημα αγωνιστικής δράσης με λεκτικές  υπερβολές και μια συγκέντρωση-παρωδία για ένα, έτσι κι αλλιώς, ήσσονος σημασίας ζήτημα που αφορά στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Αναμένουμε πλέον από τον ΟΛΕ να συντάξει την μελέτη ανάπλασης του συγκεκριμένου σημείου και να την θέσει σε δημόσια διαβούλευση καθώς και  πρωτοβουλία του Δήμου για την συμμετοχή του στην υλοποίηση της μελέτης που θα ελευθερώσει άπαξ δια παντός τον χώρο και θα τον αποδώσει στην κοινόχρηστη λειτουργία του.

ΥΓ (προς τον Δήμο Ελευσίνας) : Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) προς την οποία απευθύνθηκε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει τέτοια σχέση με την Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής όση η Μουσική Δωματίου με το …δωμάτιο!

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

122159 lngtrucks1

5η ΙΟΥΝΙΟΥ: στον προβλήτα του ΚΡΟΝΟΥ για το LNG!

Μεγάλες οι ευθύνες του ΟΛΕ για την διαχείριση του δεξαμενόπλοιου SLOPS, το οποίο ναυάγησε πρόσφατα στην Βλύχα γεμάτο με πετρελαιοειδή κατάλοιπα και λάσπες. Για δυόμιση ...

DSC03909

ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ: σημαντική απόφαση του Λιμενάρχη Ελευσίνας

ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ. Αναπάντεχα καλά νέα! Με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Ελευσίνας κ. Άγγελου Γραμματέα συστάθηκε Ειδική Επιτροπή για την τροποποίηση του αναχρονιστικού Ειδικού ...