Υπάρχει άλλος δρόμος!

Πλούσια  και αθόρυβη δράση, χωρίς  πελατειακές βλέψεις, από το Δίκτυο Αλληλεγγύης  “Υπάρχει άλλος δρόμος” που ιδρύθηκε πρόσφατα με ξεκάθαρους σκοπούς και έντονη διάθεση προσφοράς.  Μαζί τους !

  • 371774 100004386972145 85510513 nΔωρεάν ιατρική   εξέταση από εθελελοντές γιατρούς , σε συνεργασία με το Θριάσιο Νοσοκομείο: για τα παιδιά των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Ελευσίνας -Μαγούλας με παράλληλη συμπλήρωση των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑ.
  • Υπερχρεωμένα  νοικοκυριά: ενημερωτική εκδήλωση με εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ ( Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής ).
  • Συγκένρωση και διανομή σχολικού υλικού: το σχολικό υλικό δόθηκε στους συλλόγους  Δασκάλων και Καθηγητών και διανεμήθηκε σε παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σχολείο.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα: παροχή πληροφόρησης σε όσα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακοπής ρεύματος  διότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

_______________________

Από την σχετική διακήρυξη του Δικτύου:

« Εμείς οι πολίτες της Ελευσίνας-Μαγούλας στην εποχή της βαρβαρότητας,του ρατσισμού και του ολοκληρωτισμού,επιλέγουμε έναν άλλο δρόμο.Φιλοδοξούμε και διεκδικούμε την οικοδόμηση ενός μοντέλου οργάνωσης της κοινωνίας,που θα στηρίζεται στην συλλογικότητα,την αλληλοβοήθεια,την ανθρωπιά και την δημοκρατία.

Για εμάς ο ”άλλος” και κύρια ο πιο αδύναμος ή ο διαφορετικός δεν είναι εχθρός,αλλά συνάνθρωπος,σύμμαχος και συμμέτοχος στην δημιουργία μιας νέας εποχής δικαιότερης,ανεκτικότερης,δημοκρατικότερης.

Θεωρούμε πως οι εποχές των εύκολων λύσεων έχουν παρέλθει και πως μόνο αν ενεργοποιηθούν πολλοί μαζί,μπορεί να υπερνικήσουν την αδράνεια,τον φόβο και την εξαθλίωση που επιχειρείται να μας επιβληθεί.

Προς την κατέυθυνση αυτή αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και για τον σκοπό αυτό σου ζητάμε να συμπορευτούμε».

δίκτυο αλληλεγγύης “υπάρχει άλλος δρόμος”

 Μάθετε νέα στον ιστότοπο του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

DSC01050 2 800x600 1

Ο Κόλπος της Ελευσίνας ως πηγή ζωής!

Μπορεί η δυναμική μας κινητοποίηση τον Ιούνιο να απέτρεψε προσωρινά την φορτοκεφόρτωση LNG (Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου) στον ΚΡΟΝΟ και την διακίνησή του μέσω των οδών ...

pyrkal2

SAVEPYRKAL: Ψέματα και αλήθειες για την ΠΥΡΚΑΛ!

Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Ελευσίνα (Πέμπτη 6/10/2022) η Πρωτοβουλία SAVEPYRKAL για την διάσωση της ΠΥΡΚΑΛ ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ και Ζώνης ...