Στη Βουλή οι πυρκαγιές στο Θριάσιο.

DSCF01671Οι καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών ECOELEUSIS και του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για την άρνηση παροχής στοιχείων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας για 5 πυρκαγιές που έχουν λάβει χώρα στο Θριάσιο (οι  2 μεγάλες πυρκαγιές της  8ης  Αυγούστου στην περιοχή Σαρανταπόταμου, οι δύο πυρκαγιές της 20ης Ιουνίου στις περιοχές Μελίσι του Δήμου Ασπροπύργου και Στρίφι του Δήμου Ελευσίνας πλησίον καταυλισμών τσιγγάνων καθώς  και η  πυρκαγιά στην POLYECO στις 6/8/2010) αποτέλεσαν αντικείμενο Αναφοράς προς την Βουλή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας:

  • Αναγκάζεται να παράσχει στον βουλευτή τους αριθμούς πρωτοκόλλου  των διαβιβαστικών προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών των σχετικών δικογραφιών των υποθέσεων τους οποίους αρνήθηκε  να παράσχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας , παρεμποδίζοντας τον περιβαλλοντικό έλεγχο, στις 2 Κινήσεις Πολιτών.
  • Επικαλείται – και εκτίθεται – ως λόγο της άρνησης παροχής στοιχείων, όχι την έλλειψη έννομου συμφέροντος, αλλά  την έλλειψη καταστατικού της ΕCOELEUSIS και την  έλλειψη εντοπιότητας για την ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πράγμα που δεν προκύπτει από τις συνημμένες απαντήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας προς τις δύο κινήσεις !
  • Δεν παρέχει καμία εξήγηση γιατί η Πυρκαγιά στην εταιρεία «ΚΟΜΒΟΣ», δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωσή της,  βρίσκεται ακόμα σε προανακριτικό στάδιο!
  • Ομολογεί ότι οι 2 εταιρίες «ΜΙΧΑΚΟΣ» και «ΚΟΜΒΟΣ» στις οποίες εκδηλώθηκαν οι μεγάλες πυρκαγιές της 8ης Αυγούστου στερούνται Μελετών Πυρασφάλειας και δεν διαθέτουν  Πιστοποιητικά Ενεργητικής Πυροπροστασίας!

DSCF0192Με τις απαντήσεις του Υπουργού παρέχεται μόνο μερική πληροφόρηση. Η ουσιαστική πληροφόρηση των πληττόμενων από το ρυπαντικό φορτίο των πυρκαγιών κατοίκων, η διερεύνηση των αιτίων των πυρκαγιών που έβαλαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, η δικαστική κατάληξη των δικογραφιών και πολύ περισσότερο η λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον δεν παρέχεται «δωρεάν» και «αυτεπάγγελτα»  από κανέναν επίσημο κρατικό φορέα. Ο δε περιβαλλοντικός έλεγχος από την κοινωνία των πολιτών, αντί να ενθαρρύνεται, παρεμποδίζεται. Θα επανέλθουμε.

Διαβάστε την ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ και την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...