Το μυστικό της Ελευσίνιας Αδελφότητας

του Alain Page.

Μετάφραση: Τζένη Κωνσταντίνου.

Eκδόσεις: ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ  2008

 

  “Είστε έτοιμοι να αφιερώσετε τη ζωή σας σε άλλες αξίες εκτός του χρυσού;»

                                                                                                                          Η Ελευσίνια Αδελφότητα

 

 Σεπτέμβριος 1970. Ένας ασήμαντος άνθρωπος μπαίνει στην Τράπεζα Βερντιέ του Παρισιού κρατώντας μια βαλίτσα, που περιέχει πέντε ράβδους χρυσού. Ισχυρίζεται ότι αυτές δεν είναι παρά δείγματα, καθώς έχει άλλες τριακόσιες ράβδους να πουλήσει στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Την ίδια περίπου ώρα, όλοι οι χρηματομεσίτες στο Παρίσι δέχονται παρόμοιες επισκέψεις αγνώστων. Έπειτα από λίγο, λαμβάνουν ένα μήνυμα υπογεγραμμένο από την Ελευσίνια Αδελφότητα:
“Είστε έτοιμοι να αφιερώσετε τη ζωή σας σε άλλες αξίες εκτός του χρυσού;”
Η Σοφί, η κόρη του τραπεζίτη Ζορζ Βερντιέ, αναφέρει το γεγονός στο φίλο της Βενσάν, ο οποίος, ως δημοσιογράφος, αποφασίζει να διαλευκάνει το μυστήριο. Σύντομα, η έρευνά του τον οδηγεί από τα υπόγεια μονοπάτια της Πόλης του Φωτός στην οικία του διάσημου αλχημιστή Νικόλα Φλαμέλ και από εκεί στο κωδωνοστάσιο του Αγίου Ιακώβου. Παράλληλα, ο Βενσάν συγκεντρώνει στοιχεία από αρχαίες περγαμηνές και σπάνια χειρόγραφα, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την Ελευσίνια Αδελφότητα προτού καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία. Πρόκειται για σέκτα πεφωτισμένων ή για ένα όργανο στην υπηρεσία κάποιου τρελού που διψάει για εξουσία; ( Παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Γνωρίστε τον Alain Page

 

Δείτε εξώφυλλα από ξενόγλωσσες  εκδόσεις

 

Περιηγηθείτε  εδώ και δείτε την εισαγωγή  τη ομώνυμη γαλλική τηλεοπτική σειρά του 1975!

Διαβάστε  κριτικές για  το νέο του βιβλίο «Les metamorphoses d’ Eleusis» που κυκλοφόρησε το 2011 (Δεν υπάρχει ελληνική έκδοση).

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της  θεατρικής ομάδας Les Compagnons d’ Eleusis.

Η  Αδελφότητα της Ελευσίνας ( Les Compagnons d’ Eleusis) είναι μια θεατρική ομάδα που δραστηριοποιείται εδώ και σαράντα χρόνια στην πόλη Epinal της Γαλλίας.

Όλα ξεκίνησαν στα 1971 όταν μια ομάδα Γάλλων μαθητών με το φιλόλογό τους αποφάσισαν να μελετήσουν και να ανεβάσουν μια αρχαία ελληνική τραγωδία στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Γλωσσών που προέβλεπε το τότε σχολικό πρόγραμμα. Επέλεξαν το έργο του Αισχύλου «Αγαμέμνων» και η πρώτη εκείνη παράσταση  είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα μόνιμο θίασο ερασιτεχνικού θεάτρου. Έδωσαν στην ομάδα τους την επωνυμία «Αδελφότητα της Ελευσίνας » θέλοντας να τιμήσουν τη γενέτειρα του Αισχύλου αλλά και να τονίσουν, όπως εξηγούν, την επιθυμία τους να μην απομακρυνθούν από τις αρχέγονες ρίζες του θεάτρου.

Έκτοτε, η Αδελφότητα της Ελευσίνας έχει μια συνεχή και επιτυχή παρουσία και έχει ανεβάσει μια πληθώρα θεατρικών έργων που καλύπτουν όλα τα είδη και όλες τις εποχές του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Οι παραστάσεις τους δεν δίνονται μόνο στην Epinal όπου εξακολουθούν να έχουν την έδρα τους αλλά και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας καθώς και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία) ενώ έχουν πάρει πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου.

Η θεατρική ομάδα δεν έχει ποτέ προσκληθεί στα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ!

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

«Το σύνδρομο της Περσεφόνης», μυθιστόρημα του Γιώργου Κώνστα

Τρεις παράξενες μορφές βγαίνουν από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και διασχίζουν σιωπηλά την πόλη. Κορίτσια εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος, ενώ άλλα πέφτουν ...

Φωτεινή Οικονόμου: π.Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου

Υπάρχουν άνθρωποι, άλλοτε γνωστοί, άλλοτε πιο άσημοι που δρουν επί της ουσίας στον κόσμο, ο οποίος βάλλεται από τις δομές του κακού. Άνθρωποι που δεν ...