Η Λεωφόρος ΝΑΤΟ του Δημήτρη Μιχαλάκη

 

michalakisΤο έργο “NATO Avenue”, του Δημήτρη Μιχαλάκη αποτέλεσε την αφετηρία της φωτογραφικής του καριέρας. Το έργο έχει ήδη εκτεθεί στην Αθήνα (CHEAPART) και την Θεσσαλονίκη το 2010 και στη γενέτειρά του το 2011 αποσπώντας αξιόλογες κριτικές.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δημήτρη Μιχαλάκη, περιηγηθείτε σε όλο το έργου του και εστιάστε στην ΝΑΤΟ ΑVENUE για να μπείτε στα άδυτα των τσαντιριών στο Στρίφι κι αλλού.

« Είναι πολύ εύκολο να προκαλέσεις συγκίνηση παρουσιάζοντας τέτοιες εικόνες. Δεν με αφορά όμως αυτό. Για μένα είναι σημαντικό να δώσω μια αίσθηση, όχι να περιγράψω αλλά να “ψιθυρίσω” . Αυτό που εύκολα αποκαλούμε “τσαντίρι” είναι το σπίτι κάποιου, είναι το δικό του σπίτι και όπως ο καθένας μας αγαπάει το σπίτι του έτσι κι αυτός αγαπά το δικό του. Θα το φτιάξει με σκουριασμένα καρφιά, θα το “ντύσει” με νάιλον κι ύστερα κι άλλο από πάνω για να το προστατεύσει. Και εκεί μέσα θα βάλει την οικογένειά του, τα παιδιά του, θα μαγειρέψει, θα κοιμηθεί…» λέει ο φωτογράφος.

O Δημήτρης Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1977 στην Ελευσίνα. Αποφοίτησε  από τη Focus School of Art Photography της Αθήνας το 2005. Το έργο του “NATO Avenue” («Λεωφόρος ΝΑΤΟ»), το οποίο ξεκίνησε το 2004, αποτέλεσε και την αφετηρία της φωτογραφικής του καριέρας. Σύντομα άρχισε να εργάζεται με την εφημερίδα Καθημερινή και το εβδομαδιαίο ένθετο περιοδικό Κάππα. Από το Μάιο του 2009, συνεργάζεται και με το εβδομαδιαίο ένθετο περιοδικό Έψιλον της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Το 2003, συμμετείχε στην έκθεση με τον τίτλο “Close” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες. Το 2005, παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση στο Μήνα Φωτογραφίας στο πλαίσιο της Biennale της Αθήνας. Το 2008, το διεθνές πρακτορείο Gamma διάλεξε το πρόγραμμα του “Old School” («Παλιά σχολή»), με έδρα στο Κόσοβο, για να παρουσιαστεί σε έκθεση στις Πολιτιστικές Ολυμπιάδες του Shen Yang (Gen).

Εκτός από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα, ο Δημήτρης έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σχετικά chris