Ο κύβος ερρίφθη!

37332324 624316167942651 6755640551929806848 n

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, γύρω στα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Ελευσίνας με μια …μνημειώδη και ακατάληπτη δημοσίευσή του στο FB ενημέρωσε την κοινή γνώμη της πόλης ότι ο Δήμος δεν έχει – ούτε καν χρειάζεται να έχει – δική του πολεοδομική πρόταση για τον κρίσιμο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ότι τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί – οσονούπω – να αποφασίσει ό,τι αυτός συμφώνησε με τα ΕΛΠΕ!

Όλα έχουν προαποφασιστεί εξωπολιτικά, στο παρασκήνιο. Και οριστικοποιήθηκαν πριν δύο εβδομάδες με επίσκεψη του Δημάρχου στο Γραφείο του Προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Τσοτσορού, όπου ο Δήμαρχος τακτοποίησε με την εταιρεία, όχι μόνο τις πελατειακές του σχέσεις, αλλά και την μελλοντική τύχη του ακινήτου 452 στρ. της ΠΥΡΚΑΛ που παρεμβάλλεται μεταξύ του διυλιστήριου και του οικισμού.

Παραμονές των Χριστουγέννων του 2017 Δημοτική Υπηρεσία αποφάσισε παρανόμως και σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη ισοπέδωση του χώρου με την κατεδάφιση όλων των κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ! Η αποκάλυψη του γεγονότος και η γενική κατακραυγή οδήγησε στην ανάκληση των αδειών. Το ανοσιούργημα δεν πέρασε!

Δεν ήταν ανεξήγητη η βιασύνη του Δημάρχου, μετά και την τρίτη παρασκηνιακή συνάντηση με το τεχνικό προσωπικό των ΕΛΠΕ ( την Δευτέρα 16/7)  να διοργανώσει έκτακτη σύσκεψη σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, χθες το βράδυ στο Δημαρχείο, για να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, άκουσον – άκουσον, από τον …Πολεοδόμο των ΕΛΠΕ! Χθες βράδυ η συντριπτική πλειοψηφία των Δημ. Συμβούλων, Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου, ενώ 6 Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κατέθεσαν και σχετική επιστολή αποχής.

37290012 625333841174217 109275903724355584 n

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διαβουλευτεί με τα ΕΛΠΕ την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας, αλλά και μελών του Δημοτικού  Συμβουλίου, απέφευγε  συστηματικά να συγκαλέσει το Σώμα, ώστε ο Δήμος  να καθορίσει με πολεοδομική πρόταση τις επιθυμίες της πόλης για την μελλοντική χρήση του χώρου καθώς και τα μέσα για να τις υλοποιήσει. Απέφυγε επίσης να προσκαλέσει την Διοίκηση των ΕΛΠΕ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφράσει τις προθέσεις της για την μελλοντική χρήση του χώρου.

Μάλιστα, στην εικονιζόμενη «πρόταση των ΕΛΠΕ» η οποία διέρρευσε, εκτός από τα άλλα ακατάληπτα, δεσπόζουσα θέση κατέχει η νέα θέση του λιμανιού με μπαζώματα στην Βλύχα, για την οποία φαίνεται ότι τα ΕΛΠΕ έχουν ασφαλή και έγκυρη πληροφόρηση την οποία ο Δήμαρχος σιωπηρά αποδέχεται.

Υπενθυμίζουμε, ότι, για την Βλύχα αλλά και για το Καλυμπάκι, με ομόφωνη απόφασή του το Δημ. Συμβούλιο, τον περασμένο Νοέμβριο, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποτίθεται πως για την Πρωθυπουργική ασυνέπεια απόδοσης του παράκτιου μετώπου στην πόλη ο Δήμαρχος, ύστερα από παραίνεση του Αντιπεριφερειάρχη, θα διοργάνωνε νέα κινητοποίηση!

Ο κύβος ερρίφθη! Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας.

Τον λόγο έχει τώρα η πλειοψηφία… Αλήθεια, έχει συνειδητοποιήσει τι πάει να γίνει;

Μπορεί να βιάζονται, όμως δεν θα προλάβουν…

 

 

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...