Ο Ασπρόπυργος έγινε …Ελευσίνα! (βίντεο)

Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση δυσλειτουργιών, κατά την διαδικασία επανεκκίνησης της βασικής μονάδας FCC στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, της αποκαλούμενης «καρδιάς του διυλιστηρίου», που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκπομπή χιλιάδων κυβικών μέτρων καπνού στην ατμόσφαιρα την Κυριακή 5/11, η διοίκηση της εταιρείας αλλά και οι Δήμοι της περιοχής δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση υποβαθμίζοντας πλήρως το συμβάν.

Είχε προηγηθεί  κατεπείγον shut down της μονάδας στις 20 Οκτωβρίου, ύστερα από βλάβη στις βασικές βάνες της μονάδας FCC,   γεγονός που είχε επισημανθεί κατ΄ επανάληψη από τους εργαζόμενους οι οποίοι, μάλιστα, θέτοντας ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και το σοβαρό θέμα λειτουργίας της μονάδας FCC,  είχαν κηρύξει τριήμερη απεργία το τριήμερο 14-16/10.

Μάλιστα, ύστερα από αγωγή της εταιρείας, το αρμόδιο Δικαστήριο στις 13/10 είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία υιοθετώντας τις «τεχνικές απόψεις» της εταιρείας ακόμα και για το θέμα ασφάλειας που αφορούσε την συγκεκριμένη μονάδα. Δυστυχώς τα γεγονότα διέψευσαν και την διοίκηση της εταιρείας που αναφώνησε «η Δικαιοσύνη μίλησε!» αλλά και την Δικαστική αρχή: μια βδομάδα μετά έσκασε η πρώτη από τις τρεις βάνες της μονάδας.

Δυσλειτουργία παρουσιάστηκε και κατά την διαδικασία εκκίνησης της μονάδας και σύμφωνα με πληροφορίες ανακλήθηκαν από την «εφεδρεία» συνταξιούχοι έμπειροι εργαζόμενοι για να επανεκκινήσουν  την μονάδα!

Τον κώνο των καυσαερίων από το βράδυ του Σαββάτου  διαδέχθηκε η εκπομπή χιλιάδων κυβ. μέτρων πηχτού μαύρου καπνού από τον πυρσό και το μεσημέρι της Κυριακής ο Ασπρόπυργος  έγινε  …Ελευσίνα!

Να θυμίσουμε ότι τέτοιας κλίμακας  και συχνότητας ρυπαντικά επεισόδια δεν συνέβαιναν κατά το παρελθόν. Το τραγιικότερο θα είναι, ως κοινωνία της ευρύτερης περιοχής, να τα αποδεχτούμε, αγόγγυστα, ως φυσιολογικά…

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Οριστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ των Αδειών Κατεδάφισης για την ΠΥΡΚΑΛ!

Οι δύο Άδειες Κατεδάφισης 159 κτιρίων – κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ ανακλήθηκαν χθες 19 Ιανουαρίου. Η ενεργή παρέμβασή μας με την έγκαιρη αποκάλυψη του θέματος, την ...

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...