Κύριε Κουρουμπλή είστε εκτός τόπου και χρόνου!

Η πληροφορία αδιάψευστη. Και αληθινή, όσο η βεβαιότητα ότι η σημερινή ημέρα είναι Παρασκευή!

Λίγες ώρες μετά την σύσκεψη της Τετάρτης 2/8, του Υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή με τους 5 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της παράνομης επανεγκατάστασης Ναυπηγείου – Διαλυτήριου στο Καλυμπάκι,  ο ίδιος ο Υπουργός ζητούσε, άκουσον – άκουσον, πληροφορίες από τον ΟΛΕ  γιατί δεν δίνονται οι λιμενικές διευκολύνσεις στην εταιρεία BFS (πρώην SINTRA) για την εκφόρτωση χημικών υλικών δίπλα στο Παλαιό Ελαιουργείο, στο υπογάστριο του Αρχαιολογικού Χώρου, σε άμεση γειτνίαση με τον χώρο διεξαγωγής των Αισχυλείων!

Υπενθυμίζουμε την περυσινή κινητοποίησή μας, στην εκπνοή του Αύγουστου, η οποία ανάγκασε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Στ. Δρακονταειδή να αποσύρει από την ημερήσια διάταξη του Δ.Σ του ΟΛΕ το θέμα.

Τότε ο Δρακονταειδής ήταν πρόθυμος να τα δώσει όλα στην BFS για το συμφέρον της …Εθνικής Οικονομίας ( έναντι ανταλλάγματος 15.000 €) και για λόγους …ισονομίας και …αμεροληψίας!  Γιαυτό και φρόντισε να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο αντλιοστάσιο της πρώην Sintra  (νυν BFS) για την χρησιμοποίηση του οποίου δεν είχε καμία αδειοδότηση η εταιρεία.

Φέτος είναι μάλλον πρόθυμος ο Υπουργός αλλά …απρόθυμος ο Δρακονταειδής ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο – ο οποίος …«Δήμος», δηλ. ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή,  με την σειρά τους,  ουδόλως εξανίστανται!

Θέλει – λέει,  τώρα,  στον Υπουργό ο ιδιοκτήτης του κρατιδίου του ΟΛΕ – να χρησιμοποιήσει τον χώρο για κρουαζιερόπλοια και ημερόπλοια!

Τι εστί BFS; H εταιρεία που αγόρασε την SINTRA ( πρώην ΒΟΤΡΥΣ, συμφερόντων Λαυρεντιάδη) μαζί με το ακίνητό της 17 στρ., στις παρυφές του λόφου των Αρχαιοτήτων της Ελευσίνας, σε μεσοτοιχία με το Παλαιό Ελαιουργείο, έναντι τιμήματος, μόλις 300.000 €!

Κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν καταλάβατε ότι το πρώην …«Υπόλοιπο Αττικής» πέθανε και ότι η Ελευσίνα δεν γυρίζει πίσω; Διεκδικεί με σθένος τα λιγοστά ελεύθερα τετραγωνικά που της έχουν απομείνει!

Κύριε Κουρουμπλή είστε εκτός τόπου και χρόνου! Συμφωνεί και ο Δρακονταειδής!

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Οριστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ των Αδειών Κατεδάφισης για την ΠΥΡΚΑΛ!

Οι δύο Άδειες Κατεδάφισης 159 κτιρίων – κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ ανακλήθηκαν χθες 19 Ιανουαρίου. Η ενεργή παρέμβασή μας με την έγκαιρη αποκάλυψη του θέματος, την ...

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...