Κάτι παιδιά που τα έλεγαν …«μπαχαλάκηδες»

Από τις 10.30 χθες το πρωί, στα σκαλιά του ΟΛΕ, 25 πολίτες, με την αυθόρμητη προσέλευσή τους, υπενθύμισαν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τοπική κοινωνία δεν πιάνεται στον ύπνο, όσες μεθοδεύσεις και αιφνιδιασμούς κι αν επιχειρήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ)!

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, φανερά εκνευρισμένος ο Δρακονταειδής, απέρριψε το αίτημα που του υπέβαλαν η Δικηγόρος κα Ηρακλεία Πέππα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δημ. Λιάσκος και Θαν. Μίλησης για μια πεντάλεπτη τοποθέτηση προς τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ, προκειμένου να τεκμηριωθεί ότι είναι αβάσιμη, πρόωρη και παράνομη η λήψη απόφασης από το Δ.Σ για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων Αιγιαλού στην εταιρεία Θ. Μπακόπουλος (υπό την νέα ιδιοκτησία της Αφοί Σπανόπουλοι) και με απώτερο σκοπό την αναβίωση παλαιάς – ανυπόστατης πλέον – άδειας. «Εγώ δεν συνομιλώ με οποιονδήποτε, ΜΟΝΟ με θεσμικούς παράγοντες», ήταν η απάντηση!

Λίγο μετά ο προθάλαμος της αίθουσας συνεδριάσεων του Δ.Σ ήταν γεμάτος από Δημότες που ανέμεναν καρτερικά την συζήτηση του «14ου θέματος». Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν δεν ήμασταν εκεί..

Παρά τις κλειστές πόρτες, οι συνομιλίες ακούγονται στον προθάλαμο, σχεδόν αυτολεξεί… Ο Δρακονταειδής με «βασιλικό» ύφος εισηγείται θετικά στην λήψη απόφασης ΥΠΕΡ της παραχώρησης, «βέβαιος κατά βάθος»! Όμως το αίτημα της αναβολής για διαβούλευση επί του θέματος, που ετέθη, όχι από τον Δήμαρχο, αλλά από τον Αντιπεριφερειάρχη, ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης μέσα στο Δ.Σ και την «αρτηριακή» πίεση του βιαστικού για την απόφαση ιδιοκτήτη του κρατιδίου που οριοθετείται νοτίως της οδού Δραγούμη στην Ελευσίνα…

Έκπληκτος ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ιατρός του «Θριασίου», Μιχάλης Μπέλτσιος – που έκρινε το θέμα αρκούντως σοβαρό για να το συμπεριλάβει στις βεβαρημένες υποχρεώσεις του – ακούει τον Δρακονταειδή να ωρύεται: «Δεν μπορείτε να κάνετε το χατήρι των ΄΄μπαχαλάκηδων΄΄ και να ζητάτε διαβούλευση για το θέμα»!

Λίγο μετά, όταν ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Δ.Σ του ΟΛΕ, αποδεχόμενος το αίτημά μας για ακρόαση στο Δ.Σ, καλεί τον εκπρόσωπο των κατοίκων για πεντάλεπτη τοποθέτηση στον Δ.Σ, ο Δρακονταειδής κυριεύεται από θυμό! Δεν μπορεί να πιστέψει τι γίνεται! Ακούει τους «μπαχαλάκηδες», μέσα στο Δ.Σ του ΟΛΕ του, να τού λένε ήρεμα και απλά:

1) Η επιχείρηση «Θ. Μιχ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ – Ναυπηγήσεις και ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ πλοίων», κατά έγγραφη δήλωση από έτους 2010 του – αποθανόντος πλέον – ιδιοκτήτη της, έχει παύσει την λειτουργία της.
2) Από το 2014 έχει αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας της.
3) Από το 2015 έχει στερηθεί και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
4) Αναβίωση της ανυπόστατης πλέον άδειας λειτουργίας δεν είναι δυνατή.
5) Η χρήση Ναυπηγείου – Διαλυτηρίου ή Ναυπηγείου με συγκεκαλυμμένο διαλυτήριο στη περιοχή Καλυμπακίου είναι ασύμβατη με τις υφιστάμενες χρήσεις γης.
6) Λειτουργία Ναυπηγείου – Διαλυτηρίου στο Καλυμπάκι δεν υποδεικνύει κανένα εγκεκριμένο ΜASTER PLAN του ΟΛΕ!
7) Η παραχώρηση 10 στρ. χερσαίας ζώνης λιμένα προκειμένου να εγκατασταθεί και να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε άδηλη ή αδήλωτη «επένδυση» – όσο δραστήριους dealers και «κράχτες» κι αν διαθέτει – αποτελεί πρωτάκουστο γεγονός!

Λίγο μετά ο Δρακονταειδής, ξεσπά! Χτυπά το χέρι του στο τραπέζι εκκωφαντικά! Η δουλειά έχει ήδη χαλάσει! Όλοι τον κοιτούν λοξά! Έχει από καιρό «ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ»… Και το ξέρουν όλοι. Ενδιαφέρεται πλέον «για τον …κοσμάκη» που πρέπει να βρει δουλειά, εκεί που θέλει ο Σπανόπουλος!
Τα παραπάνω επτά (7) θα θέλαμε να τα υποστήριζε ο Δήμαρχος της γενέτειρας του Αισχύλου…

Δεν του πέρασε, δεν τους πέρασε, δεν θα τους περάσει: ΑΝΑΒΟΛΗ!

Κυβερνητικοί, πάρτε θέση!. Αλλάξτε τον …χθες! Τι το καθυστερείτε; Αφού έχετε επιλέξει τον αντικαταστάτη του: Δημήτρης Πολιτόπουλος. Καθαρά πράγματα: Αν νομίζετε ότι σας βολεύει αυτός – ο Δρακονταειδής – να κάνει την δουλειά (παραχώρηση), ώστε ο επόμενος «να μην μπορεί να κάνει τίποτα…», πλανάσθε πλάνην οικτράν…
Το 13ο θέμα ήταν ακόμα πιο σημαντικό! Θα επανέλθουμε σύντομα.
__________________
Υ.Γ: Ο άρτι επανακάμψας ελευσινιακός περίγελως, λεγεωνάριος των πολιτικών κομμάτων και αποκομμάτων, παρότι -με Δημαρχιακό μέσον- επιλαχών υποψήφιος Δ/νων Σύμβουλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έβγαλε διαδικτυακή σήπουσα χολή κατασκευάζοντας «εχθρούς» που δεν ασχολούνταν μαζί του… Καλά θα κάνει να μας υποδείξει ποιόν θεωρεί κατάλληλο τόπο τελικής διάθεσης των λόγιων αποβλήτων του… Τη Φυλή, το Θριάσιο ή τα Β.Π;

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Οριστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ των Αδειών Κατεδάφισης για την ΠΥΡΚΑΛ!

Οι δύο Άδειες Κατεδάφισης 159 κτιρίων – κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ ανακλήθηκαν χθες 19 Ιανουαρίου. Η ενεργή παρέμβασή μας με την έγκαιρη αποκάλυψη του θέματος, την ...

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...