Ξαναζώντας τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ

60 χρόνια ακριβώς από  την ιδρυτική πράξη του Μορφωτικού Συλλόγου Ελευσίνος που στις δεκαετίες του ’50 και ’60 (1957 – 1967 & 1974 – 1976 ) τάραξε με την πρωτόφαντη και πολυσχιδή του δράση τα λιμνάζοντα νερά της πόλης και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με τις σκαιές και φαιδρές διώξεις που υπέστησαν τα μέλη του,  ο Σύλλογος ξαναζεί μέσα από την βιωματική αφήγηση ενός εκ των πρωταγωνιστών του, του ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ.

Το βιβλίο του Θανάση Λεβέντη, με την εξαντλητική παράθεση των γεγονότων, αποτελεί πολύτιμο τεκμήριο της νεότερης ιστορίας της πόλης για μια  σκοτεινή και ντροπιαστική περίοδο, για την οποία ελάχιστα έχουν γραφεί.

Την Τρίτη 23/5/17,  στην Αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου, στις 8 μ.μ,  την παρουσίαση του βιβλίου θα συντονίσει η Άννα Παναγιωταρέα ενώ θα συμμετάσχουν ο Μίμης Θεοδώρου (διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του Μορφωτικού), ο Λαοκράτης Βάσσης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος και ο Γιώργος Συμπάρδης.

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Άκρα του τάφου σιωπή!

Επτά μήνες μετά την αποκάλυψη της ΕCOELEUSIS για την διαρροή του αγωγού που διασυνδέει τα δύο διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στο ύψος της Ανατολικής Εισόδου της ...

Μεγάλη νίκη για το Βουρκάρι!

Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του υγρότοπου Βουρκαρίου, στον δυτικό δίαυλο του Κόλπου της Ελευσίνας, αποτελεί μια σπουδαία νίκη που πιστώνεται σε ...