Πογκρόμ κατά 40 ευκαλύπτων στο Καλυμπάκι!

Μαύρη μέρα για το Καλυμπάκι ξημέρωσε χθες. Τα αλυσοπρίονα της εταιρείας «Θ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ» υπό την νέα ιδιοκτησία της, προχώρησε στην κοπή 40 μεγάλων ευκαλύπτων στην ανατολική και βόρεια πλευρά του οικοπέδου της όπου στο παρελθόν λειτούργησε το ομώνυμο τριτοκοσμικό διαλυτήριο πλοίων.

Παρότι το διαλυτήριο είχε παύσει την λειτουργία του από το 2010 η άδεια λειτουργίας του ανακλήθηκε το 2014 ύστερα από ενέργειες των περιβαλλοντικών φορέων της περιοχής (ECOELEUSIS και EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Παραλίας).

dscf5657Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία – επικαλούμενη οικοδομική άδεια του 1990, η οποία είχε υλοποιηθεί κατά το μέρος της ανέγερσης του μεταλλικού σκελετού 2 αποθηκών και αναθεωρήθηκε επ’ αόριστον το 2006 με σκοπό την αποπεράτωση των αποθηκών, προχώρησε σε εκτεταμένες διαμορφώσεις του γηπέδου.

Με 2 άδειες του Δασαρχείου Αιγάλεω, με σαθρή αιτιολογία: «για λόγους οικοδόμησης γραφείων της εταιρείας» και χωρίς η περιμετρική φύτευση να παρεμποδίζει στο ελάχιστο τον υποτιθέμενο σκοπό, τα αλυσοπρίονα μακέλεψαν τη μοναδική δενδροστοιχία μιας ολόκληρης γειτονιάς η οποία θα ζει πλέον χωρίς σκιά!

Ο κ. Σπανόπουλος διατηρεί Ναυπηγεία στο Πέραμα και στην Σαλαμίνα όπου και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αδειοδότησης κατά το παρελθόν. Ένα σαπιοκάραβό του, το ΝΗΣΟΣ ΥΔΡΑ, έχει εγκαταλειφθεί στην χερσαία ζώνη λιμένα στην Βλύχα.

Όσοι εθελοτυφλούν ή κρύβονται πίσω από το κομματικό τους εγωϊσμό ή δάκτυλο, αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί στην πόλη η εγκατεστημένη – για να το πούμε κομψά – διοίκηση του ΟΛΕ! Ήδη, η εταιρεία έχει υποβάλλει το αίτημα για την παραχώρηση χερσαίας ζώνης λιμένος 11 στρεμμάτων και για δημιουργία άλλης μίας προβλήτας στον Κόλπο των Θαυμάτων. Το Καλυμπάκι μπήκε ήδη σε κατάσταση …EUphoria.

Η πρωτοφανής εκδήλωση πυγμής εκ μέρους του νέου ιδιοκτήτη της «Θ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ», με σκοπό την εκπλήρωση των απώτερων επιδιώξεών του, αποτελεί το πρώτο μεγάλο του λάθος… Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας;

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...

Καλή Χρονιά για όλους μας… (video)