Πογκρόμ κατά 40 ευκαλύπτων στο Καλυμπάκι!

[vsw id=”PLwUyFZBn6A” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Μαύρη μέρα για το Καλυμπάκι ξημέρωσε χθες. Τα αλυσοπρίονα της εταιρείας «Θ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ» υπό την νέα ιδιοκτησία της, προχώρησε στην κοπή 40 μεγάλων ευκαλύπτων στην ανατολική και βόρεια πλευρά του οικοπέδου της όπου στο παρελθόν λειτούργησε το ομώνυμο τριτοκοσμικό διαλυτήριο πλοίων.

Παρότι το διαλυτήριο είχε παύσει την λειτουργία του από το 2010 η άδεια λειτουργίας του ανακλήθηκε το 2014 ύστερα από ενέργειες των περιβαλλοντικών φορέων της περιοχής (ECOELEUSIS και EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Παραλίας).

dscf5657Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία – επικαλούμενη οικοδομική άδεια του 1990, η οποία είχε υλοποιηθεί κατά το μέρος της ανέγερσης του μεταλλικού σκελετού 2 αποθηκών και αναθεωρήθηκε επ’ αόριστον το 2006 με σκοπό την αποπεράτωση των αποθηκών, προχώρησε σε εκτεταμένες διαμορφώσεις του γηπέδου.

Με 2 άδειες του Δασαρχείου Αιγάλεω, με σαθρή αιτιολογία: «για λόγους οικοδόμησης γραφείων της εταιρείας» και χωρίς η περιμετρική φύτευση να παρεμποδίζει στο ελάχιστο τον υποτιθέμενο σκοπό, τα αλυσοπρίονα μακέλεψαν τη μοναδική δενδροστοιχία μιας ολόκληρης γειτονιάς η οποία θα ζει πλέον χωρίς σκιά!

Ο κ. Σπανόπουλος διατηρεί Ναυπηγεία στο Πέραμα και στην Σαλαμίνα όπου και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αδειοδότησης κατά το παρελθόν. Ένα σαπιοκάραβό του, το ΝΗΣΟΣ ΥΔΡΑ, έχει εγκαταλειφθεί στην χερσαία ζώνη λιμένα στην Βλύχα.

Όσοι εθελοτυφλούν ή κρύβονται πίσω από το κομματικό τους εγωϊσμό ή δάκτυλο, αδυνατούν να καταλάβουν το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί στην πόλη η εγκατεστημένη – για να το πούμε κομψά – διοίκηση του ΟΛΕ! Ήδη, η εταιρεία έχει υποβάλλει το αίτημα για την παραχώρηση χερσαίας ζώνης λιμένος 11 στρεμμάτων και για δημιουργία άλλης μίας προβλήτας στον Κόλπο των Θαυμάτων. Το Καλυμπάκι μπήκε ήδη σε κατάσταση …EUphoria.

Η πρωτοφανής εκδήλωση πυγμής εκ μέρους του νέου ιδιοκτήτη της «Θ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ», με σκοπό την εκπλήρωση των απώτερων επιδιώξεών του, αποτελεί το πρώτο μεγάλο του λάθος… Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας;

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...