Νέες δόσεις …Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Νέα ρυπαντικά επεισόδια από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έγιναν αιτία να απελευθερωθούν χιλιάδες κυβικά καπνού και απαερίων στην ατμόσφαιρα ενώ η συχνότητα εμφάνισης των δυσλειτουργιών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ότι οι διεργασίες στο διυλιστήριο – 14 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα  – παραμένουν επισφαλείς.

[vsw id=”rPoILnkEZd4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Γύρω στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 28/7 έπεσαν οι περισσότερες μονάδες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Η επαναφορά των μονάδων δεν έγινε εύκολα και ιδιαίτερα της FCC.  Μάλιστα το επεισόδιο κορυφώθηκε τα μεσάνυχτα του Σάββατου 30  Ιουλίου με έντονη φλόγα στον πυρσό και εκπομπές καυσαερίων. «Φωτίστηκαν» ο Ασπρόπυργος και η Παραλία Ασπροπύργου ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν και από κατοίκους της Ελευσίνας. Το συμβάν αποδίδεται από κύκλους της εταιρίας σε «βραχυκύκλωμα» ενώ έγινε γνωστό ότι προκλήθηκε από εργασίες εργολάβου. Το επεισόδιο φάνηκε πως  έληξε την Δευτέρα το πρωί γύρω στις 8 π.μ. Καθώς  η εταιρεία δεν έχει υποχρεωθεί  σε online καταγραφή των μετρήσεων των οργάνων της είμαστε βέβαιοι ότι  θα έχει την ευχέρεια να επικαλεστεί κάποια βλάβη στους αναλυτές του πυρσού που καταγράφουν τα καυσαέρια…

13940985_10208797471546411_18098953_n(3)Μια βδομάδα μετά, χθες Πέμπτη 4/8, από τις 3.30 π.μ  τα ξημερώματα έως και τις 9 π.μ, νέες δυσλειτουργίες προκάλεσαν νέα ρυπαντικά επεισόδια με εκπομπές χιλιάδων κυβ. μέτρων καπνού και απαερίων.  Κύκλοι της εταιρείας αποδίδουν αυτή την φορά τη δυσλειτουργία σε «βύθιση τάσης», ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ανεπισήμως ενοχοποιούνται για την δυσλειτουργία ακόμα και …τρωκτικά!

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/6/2016, πάλι στις 7.30 το πρωί,  είχε λάβει χώρα δυσλειτουργία που απελευθέρωσε χιλιάδες κυβικά καπνού στην ατμόσφαιρά μας.

Όλα αυτά τα συμβάντα όχι μόνο δεν εκτιμώνται από τις κατά καιρούς Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας αλλά τεχνηέντως καλύπτονται κι από κομμένους και ραμμένους  περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται για τα διυλιστήρια.

Είτε οι δυσλειτουργίες αποδίδονται σε  βραχυκύκλωμα, είτε σε πτώση τάσης είτε σε άλλη αιτία, ένα είναι αδιαμφισβήτητο: ότι οι διεργασίες στα ΕΛΠΕ είναι επισφαλείς και ο γειτονικός πληθυσμός όλο και πιο συχνά «ψεκάζεται» με ισχυρές δόσεις «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ανθρώπινο πρόσωπο»…  Τον τελευταίο καιρό μάλιστα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι παραπονούνται για αυξημένη έκθεση σε οσμές και ρύπους.

Η Κίνηση Πολιτών ΕCOELEUSIS – όπως πάντα – θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τα συμβάντα. Δεν καταγράφηκε καμία δημόσια αντίδραση για τα συμβάντα από Δήμο της περιοχής μας.

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσια

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...