ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! Θα ζητήσουν την παραίτησή του;

DSC01921Η διαδικτυακή αυθόρμητη κινητοποίηση των συμπολιτών μας και η ευρύτερη δημοσιότητα του προβλήματος οδήγησαν τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή να αποσύρει από την σημερινή ημερήσια διάταξη του Δ.Σ του ΟΛΕ, το θέμα της παροχής λιμενικών διευκολύνσεων στην εταιρεία BFS (πρώην SINTRA) για την εκφόρτωση χημικών υλικών δίπλα στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Είχε προηγηθεί χθεσινή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και ΑΜΕΣΟΥ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΤΑΙΠΕΔ,  με την οποία ο Υπουργός εγκαλεί τον Δρακονταειδή γιατί παρότι του ζητήθηκε ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Λιμένων για το θέμα αυτό – ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου –  αυτός δεν απάντησε ούτε ενημέρωσε το Υπουργείο. Ταυτόχρονα ζήτησε την απόσυρση του θέματος από την Ημερήσια Διάταξη του σημερινού Δ.Σ του ΟΛΕ αδειάζοντας τον Δρακονταειδή!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η επιστολή αυτή – ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται ο εποπτεύων  Υπουργός – εγείρει θέμα διάστασης απόψεων με τον Πρόεδρο του ΟΛΕ. Θα ανέμενε κανείς αξίωση παραίτησης του Δρακονταειδή λόγω και της απαράδεκτης εμμονής του για το θέμα το οποίο στο παρελθόν είχε αναβληθεί ξανά!

Η απόφαση ελήφθη παρουσία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ . Ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους στην είσοδο του ΟΛΕ πολίτες, στις 2.30 μ.μ, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ ο οποίος,  υπό κανονικές συνθήκες,  θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του.

Χωρίς να εφησυχάζουμε, θα παρακολουθούμε το θέμα σε καθημερινή βάση και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις όποιες πιθανές εξελίξεις.

Η ανάκτηση του παραλιακού μετώπου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και για να επιτευχθεί χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας. Ήδη το μήνυμα έχει σταλεί σε κάθε κατεύθυνση: η κοινωνία της πόλης θα είναι δυναμικά  παρούσα σε όλες τις μελλοντικές διαβουλεύσεις και αποφάσεις που θα αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Συνεχίζουμε… Όλοι για τη παραλία μας!

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Οριστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ των Αδειών Κατεδάφισης για την ΠΥΡΚΑΛ!

Οι δύο Άδειες Κατεδάφισης 159 κτιρίων – κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ ανακλήθηκαν χθες 19 Ιανουαρίου. Η ενεργή παρέμβασή μας με την έγκαιρη αποκάλυψη του θέματος, την ...

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...