ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! Θα ζητήσουν την παραίτησή του;

DSC01921Η διαδικτυακή αυθόρμητη κινητοποίηση των συμπολιτών μας και η ευρύτερη δημοσιότητα του προβλήματος οδήγησαν τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ Στ. Δρακονταειδή να αποσύρει από την σημερινή ημερήσια διάταξη του Δ.Σ του ΟΛΕ, το θέμα της παροχής λιμενικών διευκολύνσεων στην εταιρεία BFS (πρώην SINTRA) για την εκφόρτωση χημικών υλικών δίπλα στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Είχε προηγηθεί χθεσινή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και ΑΜΕΣΟΥ ΕΠΙΔΟΣΕΩΣ επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΟΛΕ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΤΑΙΠΕΔ,  με την οποία ο Υπουργός εγκαλεί τον Δρακονταειδή γιατί παρότι του ζητήθηκε ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Λιμένων για το θέμα αυτό – ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου –  αυτός δεν απάντησε ούτε ενημέρωσε το Υπουργείο. Ταυτόχρονα ζήτησε την απόσυρση του θέματος από την Ημερήσια Διάταξη του σημερινού Δ.Σ του ΟΛΕ αδειάζοντας τον Δρακονταειδή!

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η επιστολή αυτή – ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται ο εποπτεύων  Υπουργός – εγείρει θέμα διάστασης απόψεων με τον Πρόεδρο του ΟΛΕ. Θα ανέμενε κανείς αξίωση παραίτησης του Δρακονταειδή λόγω και της απαράδεκτης εμμονής του για το θέμα το οποίο στο παρελθόν είχε αναβληθεί ξανά!

Η απόφαση ελήφθη παρουσία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ . Ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους στην είσοδο του ΟΛΕ πολίτες, στις 2.30 μ.μ, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΛΕ ο οποίος,  υπό κανονικές συνθήκες,  θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του.

Χωρίς να εφησυχάζουμε, θα παρακολουθούμε το θέμα σε καθημερινή βάση και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τις όποιες πιθανές εξελίξεις.

Η ανάκτηση του παραλιακού μετώπου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και για να επιτευχθεί χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας. Ήδη το μήνυμα έχει σταλεί σε κάθε κατεύθυνση: η κοινωνία της πόλης θα είναι δυναμικά  παρούσα σε όλες τις μελλοντικές διαβουλεύσεις και αποφάσεις που θα αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Συνεχίζουμε… Όλοι για τη παραλία μας!

 

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

Η σωτηρία του πράσινου στην εκβολή του Σαρανταπόταμου στο Καλυμπάκι είναι τώρα εφικτή!

Ενάμιση χρόνου προσπάθειες για την σωτηρία του πράσινου του Καλυμπακίου μας δίνουν το δικαίωμα να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη της πόλης για τα παρακάτω σημαντικά ...

Αναφορά στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος για το Δ/Ξ «SLOPS» στην Βλύχα

Ο πρόωρος – λόγω Αγίου Πνεύματος – εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας έφερε σήμερα στα κτίρια της Ευελπίδων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για μία ακόμα ...