Διαλυτήριο «ΣΑΒΒΑ» – ΤΕΛΟΣ!

DSC01494Για μας η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Γίνανε δυνατά τα αδύνατα! Ανακλήθηκε οριστικά η Άδεια Λειτουργίας του διαλυτήριου της εταιρείας «Αφοί Σάββα» στην Βλύχα, αφήνοντας πίσω του αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Από το 1964 – όταν μετεγκαταστάθηκε από το Ν. Ικόνιο στην Βλύχα –  και για 52 χρόνια, υπό την σκανδαλώδη ανοχή των αρχών,  προξένησε βλάβες και ζημιές για την αποκατάσταση των οποίων η πολιτεία θα κληθεί σύντομα να συνεισφέρει τα μέγιστα.

Χάρις στις άοκνες προσπάθειες των Κινήσεων Πολιτών ΕCOELEUSIS και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, τη διαρκή κινητοποίησή τους σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα τα 3 τελευταία χρόνια, τη συνέπεια και αποφασιστικότητά τους, ήρθε άλλη μια νίκη! Για να καταλάβουμε την σημασία της, αρκεί να αναφέρουμε ότι πλέον καθίσταται αδύνατη η εγκατάσταση διαλυτήριου πλοίων στην θέση αυτή.

Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Βιομηχανίας της Περιφέρειας Αττικής, με σημερινή απόφαση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, ανακλήθηκε η Άδεια Λειτουργίας της «Αφοί Σάββα ΕΠΕ». Είχε προηγηθεί η ανάκληση της περιβαλλοντικής αδειοδότησής της, ύστερα από ενέργειες του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Τσιρώνη.

Η αδιαφορία, οι δολιχοδρομίες, οι δισταγμοί και οι παλινδρομήσεις των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων εισήλθαν μαζί με το κακόφημο διαλυτήριο στο χρονοντούλαπο της τοπικής μας ιστορίας. Ταυτόχρονα τινάχτηκε στον αέρα η προσχηματική από την μεριά τους επίκληση της υποτιθέμενης νομιμότητας: «η εταιρεία είναι καθ’ όλα νόμιμη!», που μας διατυμπάνιζαν κάθε φορά που τους ζητούσαμε να κάνουν κάτι παραπάνω.

Με το οριστικό τέλος τόσο του διαλυτήριου του «ΣΑΒΒΑ» σήμερα,  όσο και του διαλυτήριου του «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στο Καλυμπάκι τον Νοέμβριο του 2014, έκλεισαν δύο αιμορραγούσες πληγές στο παράκτιο μέτωπο της πόλης.

Η εξυγίανση του παράκτιου μετώπου τόσο στην Βλύχα όσο και στο Καλυμπάκι θα πρέπει να αποτελέσει πρώτο μέλημα του Δήμου. Θα καταστήσει άραγε σαφές προς τον ΟΛΕ και προς τις κρατικές αρχές ότι οι χώροι αυτοί, που με πολύ κόπο απελευθερώθηκαν, από σήμερα καθίστανται de facto κοινόχρηστοι. Δεν θα χάσουμε ευκαιρία να τους το υπενθυμίζουμε.

Ήδη, έχουμε βάλει μπρος για άλλα..

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Οριστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ των Αδειών Κατεδάφισης για την ΠΥΡΚΑΛ!

Οι δύο Άδειες Κατεδάφισης 159 κτιρίων – κτισμάτων της ΠΥΡΚΑΛ ανακλήθηκαν χθες 19 Ιανουαρίου. Η ενεργή παρέμβασή μας με την έγκαιρη αποκάλυψη του θέματος, την ...

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του ...