Καθαρίστε – προστατέψτε τον σιδηροδρομικό διάδρομο σαν κόρη οφθαλμού!

DSCF7155Ελάχιστες πόλεις στην χώρα έχουν το προνόμιο να αναπτύσσεται στην «καρδιά» τους σιδηροδρομικός διάδρομος. Ο διάδρομος αυτός  αποτελεί αναντικατάστατη υποδομή και μια από τις μεγάλες ελπίδες τόσο για την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο όσο και την Μεγαρίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο το νέο  Ρυθμιστικό Σχέδιο όσο και τα εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων προβλέπουν και κατοχυρώνουν τη λειτουργία στον σιδηροδρομικό άξονα «Προαστιακού Σιδηρόδρομου ή ελαφρύ μετρό για την σύνδεση Αθηνών – Δυτικής Αττικής στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου».

Η λειτουργία tram-train θα γίνει αφορμή για ευρύτερες αναπλάσεις στα κέντρα των πόλεών μας που θα τις καταστήσουν τόπους προορισμού.

Όσο ο ΟΣΕ έχει άλλες προτεραιότητες η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας, τρία πράγματα οφείλει να κάνει:

  • Να καθαρίζει ανελλιπώς το μέρος του διαδρόμου που διασχίζει την πόλη και να το «προστατεύει» από αυθαίρετες επεμβάσεις κάθε είδους. Η σημερινή εικόνα του σιδηροδρομικού άξονα αποτελεί περισσότερο δυσφήμηση της πόλης και λιγότερο του ΟΣΕ που έχει την αρμοδιότητα.
  • Να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εγκατάσταση …«ποδηλατόδρομου» σε τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα. Χορτάσαμε πλέον από …καινοτομίες!
  • Να επαναφέρει,  με κάθε ευκαιρία και με επιτακτικό τρόπο,  προς όλες τις πολιτικές αρχές, το αίτημα λειτουργίας της προαστιακής γραμμής. Την λειτουργία δεν θα μας την χαρίσουν, θα την διεκδικήσουμε και θα την πετύχουμε! Γιατί ο  πολιτισμός στην μετακίνηση δεν σταματά στην … Αγία Μαρίνα.

Θα επανέλθουμε.

 

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

foto1 800x447 1

Πάνω από 2.000.000€ για την τελετή έναρξης κι άλλα τινά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας επισημαίναμε ότι – ανεξαρτήτως του αισθητικού αποτελέσματος –  η τελετή έναρξης της φιλοξενίας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στις αρχές του ...

IMG 20230211

Για μία νύχτα ή για καλύτερες μέρες; (Άρθρο του Χρήστου Χρηστάκη)

Ήταν τυχαία, άραγε, η επιλογή του κεντρικού γεγονότος της τελετής έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας; Η ανέλκυση από το βυθό, με πλωτό γερανό, ενός  «φαλαινοειδούς» – ...