Δι_Έλευσις από το παλαιό Ελαιουργείο – Αποκατάσταση βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ελευσίνα

1459461426Διπλωματική εργασία η οποία παρουσιάστηκε στις 19/02/2016 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με επιβλέποντες την κ. Μαρία Δούση, Δρ. Αρχιτέκτονα-Μηχανικό και Επ. Καθηγήτρια του Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ και τον κ. Ιωάννη Τσουκαλά, υπ. Διδάκτορα του Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ.

«Σήμερα αποτελεί έναν τόπο πληγωμένο, καθότι με την πάροδο της αποβιομηχάνισης, τα άλλοτε σπουδαία βιομηχανικά συγκροτήματα μετατράπηκαν σε «κουφάρια», σχηματίζοντας ένα φράγμα, ένα αστικό κενό κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.
Το φράγμα αυτό καλούμαστε να διαρρήξουμε. Το έδαφος είναι πρόσφορο, καθώς η σύγχρονη Ελευσίνα προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις «στάχτες» της και να βρει την πολιτισμική της ταυτότητα».

Δείτε μια παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας στον ιστότοπο της MONUMENTA

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

«Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής». Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου

  «Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής».  Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου (Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ – Φεβρουάριος 2005. Δείτε μια σύνοψη της Εργασίας εδώ.

«Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Ελευσίνα». Διπλωματική Εργασία των Ηλιοπούλου Παρασκευής, Καράμπα Καλλιρόης.

«Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Ελευσίνα». Διπλωματική Εργασία των Ηλιοπούλου Παρασκευής, Καράμπα Καλλιρόης. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Περίοδος Οκτωβρίου 2006). Δείτε σύνοψη της Εργασίας εδώ.