«Διαδρομές Μύησης στην Ελευσίνα», διπλωματική εργασία των Τσιρέπα Αικατερίνη και Χαλκιαδάκη Ελένη

Νοηματοδότηση δύο βασικών χαράξεων στην Ελευσίνα με έμφαση στη δημιουργία χώρων υποδοχής δρώμενων και δραστηριοτήτων στη κατάληξη αυτών.

Σύντομη περιγραφή: Προτείνουμε τη νοηματοδότηση δύο βασικών χαράξεων στην Ελευσίνα που συνδέουν το κέντρο της πόλης αφ’ ενός με το παραλιακό μέτωπο με σκοπό την ανάδειξη αυτού του ζωτικής σημασίας κομματιού της πόλης και αφ’ετέρου με τα ιστορικά «θραύσματα» της πόλης, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο, προχωρώντας στο βιομηχανικό κομμάτι και καταλήγοντας στο σήμερα που διαμορφώνεται στο παραλιακό μετώπο και τα σημερινά πολιτιστικά δρώμενα.
Στη προσπάθειά μας να εντάξουμε τα δρώμενα με οργανωμένο τρόπο ως σχεδιαστικό εργαλείο στον αστικό χώρο, επιλέγουμε τη πόλη της Ελευσίνας, προσπαθώντας να επιλύσουμε κάποια από τα βασικά προβλήματά της μέσω έμφασης στους άξονες του πολιτισμού της, λόγω του ενεργού ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή της πόλης.

Φοιτήτριες: Τσιρέπα Αικατερίνη, Χαλκιαδάκη Ελένη
Επιβλέπων: Ματθαίος Παπαβασιλείου
Σύμβουλοι: Ε.Κλαμπατσέα,Ε.Τσακανίκα,Π.Βασιλάτος
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
Ημ/μηνία παρουσίασης: 23/7/2015

ΔΕΙΤΕ μια παρουσίαση της διπλωματικής στην ιστοσελίδα www.greekarchitects.gr

Σχετικά chris

Αφήστε απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν εμφανίζεται δημόσιαΤα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *

*

x

Δείτε επίσης

«Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής». Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου

  «Ολοήμερο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο στη Μαγούλα Αττικής».  Διπλωματική Εργασία του Δημ. Ρήγου (Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ – Φεβρουάριος 2005. Δείτε μια σύνοψη της Εργασίας εδώ.

«Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Ελευσίνα». Διπλωματική Εργασία των Ηλιοπούλου Παρασκευής, Καράμπα Καλλιρόης.

«Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Ελευσίνα». Διπλωματική Εργασία των Ηλιοπούλου Παρασκευής, Καράμπα Καλλιρόης. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Περίοδος Οκτωβρίου 2006). Δείτε σύνοψη της Εργασίας εδώ.