Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, τις σειρήνες και την δυσοσμία των ΕΛΠΕ

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Τα τελευταία αλλεπάλληλα ρυπαντικά επεισόδια και ατυχήματα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα και η ευρεία δημοσιότητα που έλαβαν θα έπρεπε να είχαν ήδη κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή προστίμων αλλά και πρόσθετων μέτρων. Με δελτίο τύπου της η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS υπενθυμίζει προς τις αρχές ότι η εγκατάσταση υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής των Οδηγιών SEVESO και οφείλουν κατά νόμο να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους πληττόμενους κατοίκους για τα αίτια των συμβάντων και για την λήψη μέτρων. Ταυτόχρονα καλούνται οι δημοτικοί συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο των δημοτών της Ελευσίνας και της Μάνδρας να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους και να καταθέσουν τα πιθανά σχέδια δράσης τους. Δεν θα συνηθίσουμε -δηλώνεται- να ζούμε με τους ρύπους και την δυσοσμία των ΕΛΠΕ! Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ECOELEUSIS:

Δεν θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, τις σειρήνες και την δυσοσμία των ΕΛΠΕ

10Υπενθυμίζουμε ότι το διυλιστήριο ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής των Οδηγιών SEVESO. Κατά συνέπεια όλες οι αδειοδοτούσες αλλά  και οι ελεγκτικές αρχές οφείλουν κατά νόμο να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις στους πληττόμενους κατοίκους:

  1. Για τα αίτια που δημιούργησαν το οξύ ρυπαντικό επεισόδιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης με την έκλυση χιλιάδων κυβ. μέτρων καυσαερίων και με την έντονη δυσοσμία που έπληξε επί ώρες την Ελευσίνα και συνοικίες της Μάνδρας.
  2. Για τα αίτια της πυρκαγιάς στην δεξαμενή Νο 20  μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (Μεγάλη Παρασκευή).

Πλανώνται πλάνη οικτρά τόσο η εταιρεία  όσο και οι κρατικές υπηρεσίες αν νομίζουν  ότι θα συνηθίσουμε να ζούμε με τους ρύπους, με τους ήχους των εφιαλτικών σειρήνων, την εντονότατη δυσοσμία και τις πύρινες γλώσσες του πυρσού του  …«υπερσύγχρονου» διυλιστηρίου. Καμία χορηγία δεν θα υποχρεώσει σε σιωπή την τοπική κοινωνία.

Καλούνται όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο των πολιτών των Δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας  να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους για το θέμα και να καταθέσουν το πιθανό σχέδιο δράσης τους.

Ελευσίνα 24/04/2014

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα το πρωΐ, να ακουστεί η φωνή της πόλης!

Για την απόδοση στην πόλη τμημάτων του παράκτιου μετώπου στο Καλυμπάκι και στην Βλύχα και για να αποτρέψουμε την επανεγκατάσταση Ναυπηγείου – Διαλυτήριου σε επαφή ...

Η Ελευσίνα πατάει πόδι στο παράκτιο μέτωπό της!

Έπρεπε να είχε εκδοθεί μήνες πριν, όπως δεν σταματήσαμε να το λέμε και να το φωνάζουμε. Όμως, έστω και τώρα, η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου ...