ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (ώρα 10 π.μ)

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Μεγάρων και ο Συντονιστικός Φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου συνδιοργανώνουν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 (10.00 π.μ), δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και παρατήρησης πουλιών στο Βουρκάρι.

Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω καιρού.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές μας προσκαλούν  όλους, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουμε το κυριακάτικο πρωϊνό μας, παρατηρώντας με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των φίλων-εθελοντών από την Ορνιθολογική, τα υπέροχα πτηνά που φιλοξενεί αυτή την περίοδο ο υγροβιότοπος των Μεγάρων.

Με σπάνια συνέπεια κι αθόρυβη δουλειά, σε όλα τα επίπεδα, ο Συντονιστικός Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου, φέρνει αποτελέσματα. Η δράση δείχνει την ανωτερότητά της και καλά κάνει: έχει αποκλειστικό χορηγό της τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους. Θα είμαστε εκεί.

_______________________________

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΜΕΓΑΡΩΝ:

1) ΜΕΣΩ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Π.Ε.Ο.Α.Κ.)
Κατευθυνόμαστε από Αθήνα προς Κόρινθο. Αφού περάσουμε τη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) κι ενώ βρισκόμαστε επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ. με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα στρίβουμε αριστερά στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση που συναντάμε ( έχει ταμπέλες προς Σαλαμίνα, Πέραμα, Αγία Τριάδα). Και πάλι στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση  στρίβουμε δεξιά (ταμπέλες προς Αγία Τριάδα, Ήρεμο Κύμα, Αρμύρες). Ευθεία ο δρόμος μας οδηγεί προς την θάλασσα ( Βουρκάρι).  Οδηγώντας παραλιακά σε λίγο βλέπουμε  μπροστά μας το Τείχος της Αγίας Τριάδας που αποτελεί και το σημείο συνάντησής μας.

012) ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.)

Κατευθυνόμαστε από Αθήνα προς Κόρινθο. Αφού περάσουμε τα διόδια Ελευσίνας βγαίνουμε στην τρίτη έξοδο μετά τα διόδια όπου η ταμπέλα αναγράφει «Έξοδος για Πάχη & Μέγαρα». Στρίβουμε αριστερά προς Πάχη. Διασχίζουμε το ψαροχώρι της έχοντας τη θάλασσα δεξιά μας. Βγαίνοντας από το χωριουδάκι ο δρόμος γίνεται ελαφρά ανηφορικός.  Μετά την ανηφόρα έχουμε πλέον το στρατιωτικό αεροδρόμιο στα αριστερά μας. Στο τέλος του δρόμου συναντάμε τον υγροβιότοπο (Βουρκάρι). Στρίβουμε  δεξιά και οδηγούμε μέχρι να συναντήσουμε  μπροστά μας το Τείχος της Αγίας Τριάδας που αποτελεί και το σημείο συνάντησής μας.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6977019854 (Τάσος)
6945665876 (Στέργιος)
6944411093 (Δημήτρης)

 

Σχετικά chris

x

Δείτε επίσης

Καλή Χρονιά για όλους μας… (video)

 

Απ’ τα αγκάθια να βγάλουμε ρόδα το 2018!

Το ρόδι – ως σύμβολο – κατέχει εξέχουσα θέση στην Ελευσινιακή παράδοση. Να το σπάσουμε στο κατώφλι του νέου χρόνου 2018 με την προσδοκία ενός ...